| 20 квітня 2014
 У Великодню ніч на чергуванні перебували 172 рятувальники

Про це виданню "Умань.Інфо" стало відомо з офіційного повідомлення опублікованого на сайті Управління ДСНС у Черкаській області

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

20-го квітня усі православні християни країни святкують головну подію року і найбільше православне свято - Свято Світлого Христового Воскресіння, Великдень. 

На жаль, пожежі на об'єктах релігійних установ не така вже й дивина.

Так, 17 квітня  горіла церква «Пресвятої Тройці» у с. Йосипівка Зборівського району Тернопільської області. Завдяки злагодженим та оперативним діям рятувальників загорання було вчасно ліквідовано з мінімальними збитками, а будівлю церкви врятовано від знищення вогнем.

Для рятувальників забезпечення пожежної безпеки релігійних установ є великою відповідальністю, тому крім перевірок, які тривали майже місяць, на час святкових заходів, пов'язаних із відправленням релігійних обрядів Великодня, усі пожежно-рятувальні підрозділи області переведені на посилений варіант несення служби.

Так, у ніч з 19-го та упродовж дня 20-го квітня на чергуванні знаходитимуться 172 рятувальники та 42 одиниці пожежної техніки. Крім того, у 18-ти храмах Черкас за безпекою громадян наглядатимуть 30 рятувальників. Такі тимчасові пости районних підрозділів Управління ДСНС будуть знаходитися в усіх культових спорудах, де будуть проводитися релігійні обряди», йдеться у повідомленні.

До речі:

Щороку інспекторами пожежного нагляду спільно з представниками релігійних конфесій здійснюється відповідна профілактично-роз’яснювальна робота, спрямована на попередження можливих надзвичайних подій у місцях із масовим перебуванням людей.  Під час перевірок які розпочались в усіх культових закладах області ще напередодні Великодніх свят, в першу чергу рятувальники звертають увагу на наявність первинних засобів пожежогасіння, стан евакуаційних виходів та справність електропроводки. Під час проповідей прихожанам роздають листівки із правилами пожежної та техногенної безпеки

1094

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз