| 03 жовтня 2012
 У центральному парку Умані обертатиметься метрова куля

   Куля метрового діаметру обертатиметься на тонкій водяній плівці.

За місяць у центральному парку  з’явиться гранітна декоративна композиція.   Про це кореспонденту «Умань.Інфо» розповів головний архітектор міста Віктор Лісаченко:

- Можу сказати, що це буде куля метрового діаметру, яка обертатиметься на тонкій водяній плівці. Для створення такої композиції використані надсучасні технології, щоб точність шліфування кулі дозволяла їй легко обертатись на воді, -  каже головний архітектор. –   Раніше ми хотіли обладнати в місті ще один фонтан. Планували обладнати його у сквері імені Тараса Шевченка. Але, через брак коштів на задум такого масштабу, прийняли рішення побудувати замість фонтану декоративну композицію, яка за своїми пропорціями ідеально підходить для центрального парку. 

Як пояснили будівельники, вода  у цій композиції рухатиметься циклічно, і за рахунок неї обертатиметься сам шар. Саму воду змусять обертатися  електроживленням. Та не зважаючи  на всю складність конструкції торкатися її буде цілком безпечно, і кожен бажаючий зможе при нагоді це зробити.
-  На відміну від фонтанів, які на зиму закривають, ця композиція залишиться відкритою. Єдине, що взимку вона не обертатиметься, - зазначили фахівці.

Здати проект  в експлуатацію планують під кінець осені.

                                                                                                                                   Наталка Подуст

1863

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз