| 12 березня 2013
 У суботу уманські голубоводи презентують елітних голубів

У передостанній день Масляної 16 березня в Умані зберуться голубоводи з усіх куточків України аби на  спеціалізованому ярмарку познайомити уманчан та жителів міста із елітними породами голубів. Організатор  ярмарки – уманський клуб «Голубовод».
- До нашого міста з’їдуться учасники з Одеської, Вінницької, Житомирської, Миколаївської, Київської областей та власне Києва. Також гостем нашої ярмарки буде представник Всеукраїнської національної федерації поштово-спортивного голубоводства Віктор Фармагей, – розповідає голова Уманського осередку асоціації аматорів поштово-спортивного голубоводства Віктор Музика.
Ярмарок розпочне роботу з сьомої години ранку.
- Для всіх уманчан  такий захід - прекрасна нагода долучитися до прекрасного і різноманітного світу голубів. Саме задля популяризації цих гарних птахів та розширення діяльності клубу «Голубовод» ми і влаштовуємо таке свято, - говорить Віктор Андрійович.  -  Ми переконані, що  виставка сподобається уманчанм, особливо малечі. Адже кожен охочий зможе придбати собі пташеня до вподоби, а досвідчені голубоводи обов’язково поділяться своїм досвідом та порадами, щоб із обраного пташеняти виростити справжнього красеня–переможця.
Проте поки уманчани насолоджуватимуться прекрасним, самі голубоводи вирішуватимуть організаційні питання. Разом із представником Всеукраїнської національної федерації поштово-спортивного голубоводства вони обговорять плани щодо участі уманського клубу любителів голубів у Всеукраїнських марафонах та марафоні гран-прі.
Уманський клуб «Голубовод» прийматиме участь у Всеукраїнських марафонах та у марафоні гран–прі, що проходитиме на польській таможні у місті Краковець. Всеукраїнські марафони передбачають запуск птахів у семи різних містах України: Гайсині, Немирові, Вінниці, Летичеві, Хмельницьку та Бродах. Саме 16 березня будуть вирішуватися питання щодо дистанцій льотів та участь українських голубоводів у гран-прі.
Окремим питанням на конференції буде винесено пропозицію об’єднання навколо Уманського осередку голубоводів-любителів із прилеглих районів.
- Долучитися до Уманського осередку любителів-голубоводів виявили бажання любителі голубів із Тальнівського, Монастирищенського, Гайворонського і Голованівського району Кіровоградської області.  Тому питання включення любителів голубів із цих регіонів буде окремо обговорюватися під час зустрічі представником Всеукраїнської національної федерації поштово-спортивного голубоводства.

                                                                             текст Влада Радова

1924

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз