09:18:43 | 27 березня 2015
 У Собківському лісництві висадили 1428 саджанців модрини

У Собківському лісництві висадили 1428 саджанців модрини

25 березня на Уманщині висадили молодий ліс. Так, представники районної влади разом зі школярами та студентами долучилися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», ініційованої Державним агентством лісових ресурсів України. На експериментальній ділянці у Собківському лісництві, під керівництвом лісівників Уманського лісгоспу, вони висадили 1428 саджанців модрини європейської.

«Сьогодні всі разом ми долучились до благородної справи збагачення та поновлення лісу в Собківському лісництві. Переконаний, що це стане гарною традицією та спадком для майбутніх поколінь. А також сприятиме збереженню та покращенню нашого довкілля, - каже радник голови райдержадміністрації Петро Шаповал.

Лісівники кажуть: всі учасники акції працювали завзято та з ентузіазмом. І як результат – на 1,2 га експериментальної ділянки висадили дворічні саджанці модрини європейської.

«Згодом між ними висадимо горіх чорний. Використання такої експериментальної схеми посадки модрини та горіху чорного зумовлена тим, що минулий рік був неврожайним на дуб та жолудь. Тому ми прийняли рішення посадити модрину та горіх. Адже, як і горіх чорний, так і модрина європейська ростуть швидко і є цінними матеріалами, - каже головний лісничий ДП «Уманське лісове господарство» Анатолій Гусак. - Цьогоріч у Собківському лісництві на минулорічних зрубах висадимо 11,5 га лісу. Переважну більшість ділянок засадимо дубом черешчатим, а інші експериментальні ділянки - модриною європейською та горіхом чорним».

Більшу частину посадкового матеріалу лісівники вирощують в місцевому лісовому господарстві, решту - решту ж закуповують у сусідніх лісгоспах. Наприклад, сосновий посадковий матеріал закупили у Черкаському лісгоспі, а саджанці модрини європейської - у Новоград-Волинському лісгоспі.

Доречі, щороку Уманським лісгосп насаджує близько 120 га лісу.

Довідка: Щовесни під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Лісівники Уманщини завжди беруть активну участь у збереженні та створенні лісів.

Цього року вона стартувала у Міжнародний день лісів – 21 березня. Протягом місяця, аж до 21 квітня (Дня довкілля в Україні) в усіх лісгоспах області проходитимуть заходи з весняної посадки лісу із залученням учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій та органів влади, засобів масової інформації, а також усіх тих, в кого є бажання особисто взяти участь у створенні лісів.

Джерело: Уманська РДА

1590

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз