10:00:54 | 25 липня 2014
 У Польщі можуть запроторити за ґрати волонтерів, які купували бійцям АТО бронежилети

29 березня волонтери фундації «Відкритий Діалог» організували поставку великої партії бронежилетів найвищих стандартів – 4 категорії (НАТО) до України, але польська прикордонна і митна служба затримала гуманітарну допомогу з 42 куленепробивних желетів.

Причиною затримки названо відсутність ліцензії на постачання такого обмундирування, повідомила прес-служба фонду.

Згодом до бронежилетів додалася партія зі 116 касок, які везли інші волонтери. Засоби захисту були придбані легально, за зібрані з дозволу польського уряду кошти волонтерів.

За інформацією від польських журналістів, у вівторок, 22 липня, заступник прокурора м. Замостя, що веде справу, перевів Романа Кушніра, Андрія Хавунка та ще більш як десятьох волонтерів Фундації зі статусу свідків у статус звинувачуваних. Наразі затриманому водієві та причетним волонтерам загрожує до 10 років ув’язнення за порушення митного законодавства, а саме ж обмундирування буде знищено.

Для вирішення проблеми та звільнення волонтерів потрібно підтвердження призначення цих бронежилетів від українського уряду.

«Наразі ми очікуємо листа від уряду України про те, що вказана партія бронежилетів є благодійною допомогою, не підлягає реалізації, і буде безкоштовно передана підрозділам ЗС України», – йдеться у повідомленні фонду «Відкритий Діалог».

Загалом, волонтери цієї фундації передали в зону АТО вже понад 270 бронежилетів.

1250

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз