10:41:50 | 15 вересня 2014
 У наметовому містечку для хасидів викрили небезпечну знахідку

В Умані місцеві жителі демонтували огорожу наметового містечка, в якому щороку проживають близько 4-5 тис паломників хасидів. Про це повідомляє кореспондент УНН.

На недільному віче уманчани підняли питання наметового містечка хля хасидів, яке рішенням Уманського виконкому від 26 квітня 2014 року повинно було бути демонтоване. Людей обурило те, що за чотири місяці власник наметового містечка не демонтував незаконну будівлю і вирішили йому допомогти.

“Власник цього наметового містечка іноземець, якого не раз попереджали, щоб він узаконив це містечко. Так як пройшло чотири місяці і заступник міського голови Марков не демонтував незаконну будівлю, то громада вирішила в цьому допомогти. Охорона нас не пускала на територію наметового містечка, то ми акуратно почали демонтувати огорожу”, - розповів член Ради Майдану м.Умані Сергій Алексєєв.

Уманчани були вражені від того, що вони побачили за огорожою. Територія наметового містечка була в смітті, каналізаційні стоки течуть прямо в місцеву річку.

“Електроенергію користуються без обліку, каналізаційні стоки течуть прямо в місцеву річечку, яка тече поряд. Окрім того, власник Соломон цим будівництвом змінив русло річки. Найстрашніше те, що ми побачили бак на 2-3 куба з соляркою, який був під наметовим містечком. Не дай Бог, від якось недбалості міг загорітись той бак і постраждали б люди”, - підреслив Сергій Алексєєв.

За його словами, уманчани вимагають узаконити це наметове містечко, щоб з кожного паломника платився податок, щоб за лічильниками рахувалась електроенергія та вода. На місце події приїхав власник наметового містечка та виконуючий обов'язки міського голови Олександр Цебрій. Разом з громадою було вирішено провести завтра нараду з керівниками служб міста і власником наметового містечка, щоб вирішити це проблемне питання напередодні святкування іудейського Нового Року Рош-Га-Шана.

Нагадаємо, традиційно відзначатимуть Рош-га-Шана в Умані — місці поховання духовного батька руху брацлавських хасидів — цадика Нахмана. Зустрічатимуть Новий 5775-й рік хасиди з 24 на 25 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-Га-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги.

 

1673

 

Коментарі


VIKS | 16 вересня 2014 в 16:48:30

"На місце події приїхав власник наметового містечка ТА виконуючий обов'язки міського голови Олександр Цебрій."-може це помилка?мені здається, що словосполучення "ТА" потрібно замінити на словосполучення "А ТАКОЖ"

 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз