| 03 липня 2013
 У лісах Уманщини помітно збільшилася кількість плазунів

Про це повідомляють в Уманському міськрайонному товаристві мисливців та рибалок
– Людям потрібно бути особливо обережними. Так, за кілька днів наші лісники побачили три змії,  дві з них - біля будинку лісника. Через дощову погоду ці плазуни вилазять з землі, - розповідає голова товариства Віталій Бабій. -  Тому люди, прогулюючись лісами, чи поблизу боліт мають бути обачними. Загалом гадюки та змії, які у нас водяться, хоч і є отруйними, але на людей без причини не нападають. Головне – дивитися під ноги, тоді біда омине.  Зазвичай, нещасні випадки стаються тоді, коли люди випадково наступають на цих плазунів.
Додає
- Аби під час прогулянки уникнути небезпеки не порібно гуляти у відкритому взутті. Коли ж уникнути лиха не вдалося, уражену кінцівку слід знерухомити, надати їй підвищеного положення та обкласти холодом. Не варто намагатися відсмоктати отруту. Необхідно якомога швидше їхати до лікарні!
Довідка:
На території України представлено 13 видів змій, хоча й тут у спеціалістів є розбіжності. Деякі виділяють 5 видів, а дехто два з них вважають підвидами і виділяють 3 основних видів отруйних змій. Таким чином, неотруйних вужоподібних є 8 видів, до яких можна зарахувати медянку та різні види полозів (найбільший з них полоз жовтобрюх, який може сягати до 2,5 метрів, є найбільшою змією у Європі). З вужів на території України зустрічаються два види – водяний та звичайний.

2202

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз