| 13 листопада 2012
 У Громах провели урок гончарного мистецтва

     11 листопада у гончарній майстерні, що розташована в селі Громи, за декілька кілометрів від Умані, відбувся майстер-клас «Урок гончарного мистецтва», який провів відомий в Україні гончар Олександр Червонюк. Вироби цього громівського майстра мають у своїх приватних колекціях Ніна Матвієнко, Олег Ляшко, Олександр Мороз, Віктор Ющенко тощо.
   - У культурі нашого народу гончарство займало важливе місце, і ремесло гончаря було дуже шанованим. Жодна українська хата не обходилася без гончарного посуду. Нині ж на 52 села Уманського району лише три гончаря, - каже одна з організаторів майстер-класу, керівник проекту «Пізнай Україну» Юлія Здоровцова. - Перш за все наш проект розрахований на популяризацію соціального туризму серед молоді...та на її об’єднання для спільного не лише відпочинку, а й пізнання!
     Під час майстер-класу Олександр Червонюк показав чотирнадцятьом охочим як із шматка глини створюються глечики, вазони та горнята. Дружина ж майстра розповіла про тонкощі гончарної справи. Після майстер-класу, кожен мав можливість стати на деякий час гончарем. Власні вироби учасники отримали в подарунок на згадку.
     До речі: останнім часом майстер-клас із гончарства набирає популярності серед уманчан та гостей міста. Особливу цікавість він викликає серед дітей. Адже тут кожен отримає можливість створити щось власними руками.
Детальніше про «Урок гончарного мистецтва» читайте у наступному номері «Умань.Інфо» від 17 листопада.

 

Аліна   Уманець

3660

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз