10:53:41 | 27 січня 2015
 У Черкаській області введено режим підвищеної готовності

26 січня під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулося виїзне засідання Уряду, на якому були розглянуті питання безпеки громадян України і захисту найважливіших об’єктів інфраструктури. Участь у нараді взяв голова черкаської ОДА Юрій Ткаченко, начальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь та керівник обласного Управління МВС Владислав Пустовар.

В ході засідання Уряд України прийняв рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей. У той же час, на всій території України і зокрема Черкаській області запроваджується режим підвищеної готовності.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також дав ряд розпоряджень очільникам міністерств, обласних та державних адміністрацій стосовно гарантування безпеки громадян та інфраструктури. Зокрема, Арсеній Яценюк доручив Державній службі України з надзвичайних ситуацій забезпечити у кожній області роботу мобільної групи, повністю оснащеної для оперативної ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій та техногенних катастроф.

У Черкаській області така група створена і успішно функціонує, тож по завершенню наради начальник Управління разом із очільником області та керівникомоблуправління МВС оглянули "бойову" техніку, новітні зразки обладнання, яке зараз є "на озброєнні" працівників ДСНС та поспілкувалися з рятувальниками.

Нагадаємо, що впродовж 2014 року в Черкаській області виникло 2 надзвичайні ситуації та 2377 надзвичайних подій. Вогнеборці ліквідували 1206 пожеж. У порівнянні з 2013 роком загальна кількість пожеж збільшилась на 12%, а кількість загиблих не змінилася. Під час надзвичайних подій на водних об’єктах потонули 74 людини, 45 людей було врятовано. Піротехніки Управління виявили та знешкодили 532 одиниці вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни. Серед яких: 325 – снарядів, 79 – мін, 58 – гранат, 7 – авіаційних бомб та 63 одиниць інших боєприпасів.

http://pres-centr.ck.ua/ 

1455

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз