| 18 серпня 2013
 У Черкасах тролейбусники зібрали оригінальну колекцію фальшивих посвідчень і проїзних (відео)

 

«Липові» генерали та пенсіонери безкоштовно їздять у тролейбусах Черкас. Щоправда, лише до зустрічі з кондуктором. У черкаському тролейбусному парку зібрали оригінальну колекцію фальшивих посвідчень, проїзних та інших документів, із якими містяни намагалися задурно покататися містом. Її бачили наші кореспонденти, повідомляє ТРК “ВІККА“.

 

Пані Світлана вже 16 років працює кондуктором. Жінка каже: за цей час на хитрих «зайців» та їхні фальшиві посвідчення надивилася вдосталь.

Світлана Майборода, кондуктор: «Насамперед дивимось на штамп і дату народження, ось тут немає печатки на фотографіях, тут теж – це явна підробка документів. А пасажири доводять: мені таке посвідчення видали!».

Колеги Світлани також активно колекціонують «липові» посвідчення. Зі сміхом згадують: на лінії їм траплялися і двадцятирічні генерали, і чоловіки із жіночим пенсійним.

Любов Стельникова, кондуктор: «Вони відкривають посвідчення – дивлюсь, а там жінка намальована. Кажу, ви, напевне, помилково взяли. А він каже: ні, це моє посвідчення! Буває, показує перепустку або права».

На підприємстві кондукторів до таких ретельних перевірок проїзних документів активно стимулюють. Так, за кожне вилучене фальшиве посвідчення чи проїзний контролерам додають до зарплати копійчину.

Олександр Гонор, начальник дільниці електротранспорту КП «Черкасиелектротранс»: «Кондукторам додаємо близько 30 гривень чи 20 за вилучення посвідчення».

Тролейбусники вже назбирали понад півтисячі фальшивих документів. Зберігають їх на підприємстві. Усе для того, аби навчити тонкощам роботи на лінії недосвідчених кондукторів-практикантів.

Олексій Ворона, заступник директора КП «Черкасиелектротранс»: «Можливості сучасного друку далеко вже досягли вершин, можна зробить усе. За підроблення та особливо за використання підроблених документів передбачена відповідальність. На це треба звернуть увагу, а ще треба звернуть увагу на моральність людини».

У майбутньому тролейбусники планують продовжити війну із «зайцями». А можливо, –  і створити окремий музей фальшивих проїзних документів.

 

1691

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз