13:00:02 | 19 грудня 2014
 Світло на Черкащині вимикатимуть тричі на добу

Від сьогодні на Черкащині введено графіки аварійних відключень. Вимикатимуть світло в оселях черкащан тричі на добу – в період із 7.00 ранку до 23.00 вечора. Однак, якщо будуть збільшені терміни введення графіків аварійних відключень з 6.00 до 24.00, то кількість відключень буде збільшена. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор з технічних питань ПАТ «Черкасиобленерго» Анатолій Гончаренко, пише портал "Черкаси".

- На сьогоднішній день дефіцит потужності по Україні склав 2400 МВт. Сьогодні о 8.13 ранку ми отримали команду від диспетчера центральної енергосистеми про розвантаження системи на 126 МВт по Черкаській області. Ліміт споживання по Черкаській області на сьогодні складає 533 МВт. Найбільше електроенергії споживає – 77 МВт – споживає ПАТ «Азот» - споживач першої категорії, який під графіки не підпадає. Виходячи з цієї ситуації, дана команда всім оперативним підрозділам компаній на введення графіків у повному обсязі. Тому від 19 грудня компанією введені погодинні графіки по всіх районах і по містах, за винятком електромереж Катеринопільського району, де зараз ведуться роботи по створенню таких графіків, - повідомив Анатолій Гончаренко.

Водночас в.о. голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Ігор Карпенко наголосив, що графік аварійного відключення споживачів виявився дійсно недосконалим, адже не застосовувався більше 14 років.

- Зараз у енергосистемі України склалася ситуація, коли аварійна ситуація не може бути ліквідована протягом 1-3 діб. Тому за узгодження з губернатором ми ще раз перезатвердили графіки і краще розподілити навантаження між додатковими споживачами, - зауважив Ігор Олександрович. - Ці графіки, розміщені на сайті, вже більш детальні, там вказані вулиці, час вимкнення. Там виключені в першу чергу лікарні, котельні, водозабори і деякі житлові будинки, які мають 14 або 16 поверхів. Складаючи ці графіки, ми виходили з того, що тепло має бути всюди. 

Також він зауважив, що технічна схема побудована таким чином, що, у разі розташування на лінії разом з будинком котельні, ці будинки не вимикатимуть. А ті будинки, які не розташовані на одній лінії з котельнями, потрапляють у графік. Тому під час відключення деякі будинки залишаються зі світлом, а деякі – без.

- Якщо з’явиться достатньо палива на електростанціях, то необхідність використання цих графіків відпаде. Сподіваємося, що до весни буде достатньо потужностей системи, - додав Ігор Карпенко.

1886

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз