16:27:44 | 10 серпня 2020
 Скасування паломництва хасидів: в Умані розповіли, як компенсуватимуть втрати бюджету

Влада Умані повідомила, що за 2019 рік до міського бюджету надійшло 2,4 мільйони гривень туристичного збору. З них від  паломництва під час святкування Рош ха-Шана - 1,7 мільйона гривень.

Міська рада Умані має намір компенсувати втрати міського бюджету, які виникли через скасування святкування Рош а-Шани та паломництва хасидів, за допомогою надходжень від податку від продажу підакцизних товарів. Про це у відповіді на інформаційний запит УНН повідомили у Уманській міській раді. У повідомлення йдеться, що за 2019 рік до міського бюджету надійшло 2,4 мільйони гривень туристичного збору. З них надходження, пов’язані із паломництвом під час святкування Рош ха-Шана, становили 1,7 мільйона гривень. Частка надходжень туристичного збору у власних надходженнях загального фонду міського бюджету на 2019 рік становила 0,6%. З них частка надходжень, пов’язаних із паломництвом під час святкування Рош ха-Шана - 0,4%. Влада міста планує компенсувати втрати надходжень до міського бюджету від паломництва за рахунок очікуваного перевиконання річного плану надходжень від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

У міськраді повідомили, що основними джерелами наповнення міського бюджету є податок на доходи фізичних осіб, з часткою у власних надходженнях міського бюджету за підсумками першого півріччя 2020 року - 58%, ще 16,1% становить єдиний податок 9,8% становить акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів, 7,3% - акцизний податок на пальне та 6,4% - плата за землю.

 

Джерело: unn.com.ua

1339

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз