16:34:56 | 23 липня 2015
 Школа № 9 та ДНЗ № 21 стали першими в Умані де запрацювали біокотельні

Введення в експлуатацію котелень, що працюють на солом'яних пелетах відбулося у двох освітніх закладах Умані – загальноосвітній школі № 9 та дошкільному закладі № 21.

Дві біокотельні, що працюватимуть на солом’яних пелетах, відкрили в Умані (фото)

 

Встановили їх у рамках проекту Програми розвитку ООН "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій в муніципальному секторі в Україні", йдеться в повідомленні Уманської міської ради, пише "Діловий регіон".

Лише у квітні цього року між Уманською міською радою та Програмою розвитку ООН було підписано Меморандум про партнерство, а вже сьогодні ми вводимо в експлуатацію дві котельні з трьох, безкоштовно наданих місту Умань в рамках проекту, - зазначив у своїй вітальній промові в.о. міського голови Олександр Цебрій.

Він також підкреслив, що використання в якості палива солом'яних пелет дасть змогу зменшити витрати на опалення цих навчальних закладів у 2,2 рази у порівнянні з природним газом, а це понад 700 тис. грн. економії для міського бюджету.

Представники органів державної влади та Програми розвитку ООН в Україні, вітаючи уманчан з встановленням біопаливних котелень, наголошували на важливості використання біомаси рослинного походження як джерела теплової енергії з метою подолання газової залежності України.

По завершенні урочистих церемоній учасники заходу відвідали уманське підприємство "Авер-Тех", де мали змогу ознайомитися з процесом виробництва біопаливних котлів та солом'яних пелет.

Довідково:

Щорічний потенціал України у виробництві соломи - 50 млн.тонн. Такої кількості соломи достатньо, аби замінити 21,5 млрд. м3 природного газу.

2579

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз