| 01 серпня 2013
 Родина уманчан отримала квартиру по програмі молодіжного кредитування

І хоч щорічно лише 1-2 родини в Умані стають власниками житла завдяки програмі молодіжного кредитування, проте у відділі у справах сім'ї та молоді і ці результати називають позитивними.
- Цього року лише одна родина стане власником свого помешкання на умовах пільгового молодіжного кредитування, – пояснює начальник відділу у справах сім'ї та молоді, Марина Яковенко. – Але і цей результат позитивний, адже він означає, що наше місто, плануючи свій річний бюджет, навіть за таких непростих економічних умов, закладає кошти на допомогу молодим родинам.
Пояснює:
-  Програма «Молодій родині - доступне житло» є Всеукраїнською. Кошти на неї виділяються з міського та обласного бюджетів. Приміром на квартиру, яку цього річ одна родина уманчан отримає по програмі доступного житла 35 тисяч гривень виділено буде з міського бюджету, решту – а це понад 100 тисяч надійде з Черкаського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».
Хто ж із бажаючих таки стане учасником програми доступного житла вирішується не на місцевому рівні, а на обласному.
- Згідно рейтингів поданих документів спеціально створена комісія Черкаського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» визначає переможця рейтингу. І саме родина чи молода особа, яка стане переможцем прийме участь у програмі. - пояснює пані Марина. - Ми надаємо початкову консультацію, інформуємо щодо розмірів коштів запланованих містом на реалізацію даної програми у поточному році, та розповідаємо куди і які документи потрібно буде подати у Черкасах аби отримати можливість стати учасником програми.
Довідка:
Молоддю вважаються громадяни України до 35 років.
У рамках програми право на отримання житла мають : Молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, які згідно з законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов
Сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно;
Неповна сім’я в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину);
Одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно. Проте все ж перевага надається багатодітним.
Молодіжний кредит можна одержати тільки один раз.
Передбачено, що позичальник, який не має дітей, сплачує кредит з відсотковою ставкою у розмірі три відсотки річних суми зобов'язань за кредитом; позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків за користування кредитом; позичальникові, який має двох дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 25 відсотків суми зобов'язань за кредитом; позичальникові, який має трьох і більше дітей, - 50 відсотків суми зобов'язань за кредитом.
Кредит надається строком на 30 років проте не може надаватися довше, ніж старший з подружжя досягне пенсійного віку. Термін кредиту обчислюється від дати укладення кредитного договору
Документи які потрібно буде подати для участі у програмі:
Заяву про надання кредиту;
Довідку про перебування на квартирному обліку або документи, що підтверджують необхідність поліпшення житлових умов для кандидатів, які постійно проживають на селі;
Довідку про склад сім’ї;
Копію свідоцтва про шлюб, паспортні дані;
Копію свідоцтва про народження дитини, (дітей);
Документи, необхідні для визначення платоспроможності (довідка з місця роботи дорослих членів його сім’ї, у разі потреби – договір поруки, інші документи, що підтверджують його доходи);
Звіт про незалежну оцінку об’єкта купівлі-продажу;
Документи, що підтверджують право на перевагу в отриманні кредиту перед іншими кандидатами;
Копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.
Кандидат для отримання кредиту на будівництво, (реконструкцію) індивідуального будинку, крім зазначених документів, подає будівельний паспорт, виданий місцевими органами архітектури, проектно-кошторисну документацію, затверджену в установленому порядку.

                                                                                     підготувала Влада Власова

2567

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз