| 27 лютого 2013
 Рейтинг ТОП-порушень на дорогах Уманського району та на під’їздах до міста

15 квітня на дорогах України з'являться кілька нових знаків та додаткові кольори у розмітці.

Уряд затвердив нову редакцію Правил дорожнього руху. На даний час у місцевих відділах ДАІ ще немає визначеного алгоритму дій, щодо ознайомлення водіїв із нововведеннями. Та все ж і водії і працівники державтоінспекції, сподіваються що доповнення матимуть позитивні наслідки, а їх впровадження буде прийнятним для всіх учасників дорожнього руху.
Але зваживши на перспективу доповнення правил дорожнього руху кореспонденти «Умань.Інфо» вирішили поцікавитися, у керівництва та працівників служби ДАІ, що на сьогоднішній день найчастіше стає причиною дорожньо-транспортних пригод у місті та на під’їздах до нього.
 

Топ п’ятірка порушень на дорогах Уманського району та на під’їздах до міста
До цієї п’ятірки увійшли порушення які найчастіше стають причиною важких дорожньо-транспортних пригод.
1.Перше місце за кількістю найважчих травмувань посідає перевищення безпечної швидкості.
Безпечна швидкість — швидкість, за якої водій має змогу безпечно керувати транспортним засобом та контролювати його рух у конкретних погодних та дорожніх умовах. За словами працівників ДАІ водії нерідко ігнорують необхідність бути обачнішими під час туману дощу чи ожеледі сподіваючись на хороше покриття шин та власну швидкість реакції або ж досвід.
2.Друге місце у рейтингу найнебезпечніших порушень правил дорожнього руху – це невиконання вимог дорожніх знаків та дорожньої розмітки.
3.Третіми за частотою допущення та за важкістю наслідків, фахівці називають порушення правил обгону, та виїзд на зустрічну смугу.
4.Четверте місце посідають порушення, що допускають водії під час переїздів на перехрестях.
5. І п’яте місце у рейтингу найчастіших та найважчих за наслідками порушень, що допускають учасники дорожнього руху на трасах та в Уманському районі фахівці називають дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів. Так минулого року в околицях сіл Уманського району сталося дві важкі дорожні пригоди, у яких загинули школярі, які елементарно знехтували простими правилами безпеки під час перетинання дорожнього полотна. Через, що фахівці наголошують, перед тим як переходити дорогу навіть у встановлених місцях необхідно перш за все переконатися у відсутності транспортних засобів, що можуть становити загрозу життю.
До речі : Працівники Районного відділу ДАІ зазначають, що автомобілісти які рухаються великими автомагістралями і вирушають у далеку дорогу стали обачніше ставитися до питання водіння транспорту у нетверезому стані. Тому за підсумками останнього року дорожньо-транспортні пригоди, що сталися з вини та за участі нетверезих водіїв у топ п’ятірку порушень на дорогах Уманщини не увійшли
 

Топ трійка порушень на дорогах Умані.
У Відділенні ДАІ Уманського МВ УМВС кореспондентам назвали трійку порушень, які уманчани найчастіше допускають на дорогах міста.
1.У межах містах найчастіше дорожні пригоди трапляються саме за вини пішоходів, які нехтуючи правилами безпеки нерідко ставлять під загрозу не лише своє життя і здоров’я, і інших учасників дорожнього руху.
2.На другому місці за частотою допущення опинилися аварії скоєнні у наслідок порушень правил дорожнього руху під час проїзду на перехрестях. Це проїзд на червоне світло та обгін.
3.І на відміну від водіїв, що керують транспортними засобами на околицях і на під’їздах до міста, уманські водії, на жаль не бояться сідати за кермо своїх автомобілів у нетверезому стані . Тому їм і дістається третє місце у топ- рейтингу найрозповсюдженіших правопорушень на дорогах міста.

                                                                                               

1461

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз