21:22:19 | 20 квітня 2018
 Проект «КІНО НА КОЛЕСАХ» завітає в Умань

           26-го квітня організатори творчого об’єднання «RGBFilm» представлять фільми режисерів свого об’єднання в рамках проекту «Кіно на колесах.Умань». Захід відбудеться у приміщенні Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Про це повідомляють організатори проекту.

««Кіно на колесах» було започатковане дівчатами-організаторками об’єднання — Мариною Бойко та Мариною Лопушін. Так кінопокази вже відбулися в Києві, Львові, а також Тальному, а до команди «RGBFilm» згодом долучились режисери Ганна Морозова та Богдан Добровольський. – йдеться у прес-релізі. - Перший показ українських короткометражок, після Києва, відбувся у Тальному. До місцевого кінеотеатру прийшло близько 100 людей, тож саме тоді і з’явилась ідея — возити молоді українські короткометражки великими та маленькими містами України».

Мета проекту «Кіно на колесах» - переконати глядачів в тому, що українське молоде кіно є, воно може існувати без фінансування, продюсерських рамок і найголовніше – без жодних меж між авторами та людьми, що сидять перед екранами. Cаме тому, організатори проекту роблять всі покази безкоштовними.          Проектом «Кіно на колесах» організатори також хочуть розвіяти міф неякості студентського кіно. Адже короткометражки молодих режисерів вже захоплюють широку аудиторію глядача, отримують нагороди на нью-йоркських, турецьких та українських фестивалях

         Співорганізотором заходу стало керівництво УДПУ ім. П. Тичини, тож вперше «RGBFilm» підготувалоне лише фільми загальної тематики, а й програму присвячену історії. Історичні фільми розповідають про події 30-х років Харкова, 45-х років Ужгорода, історії Леоніда Бикова, Андрія Кузьменка(Скрябіна) та В’ячеслава Чорновола. А от на загальному показі будуть представлені життєві комедії та драми, в яких можна буде від душі посміятися, поплакати та впізнати себе. Фільми будуть представлені режисерами 26 квітня в 108 аудиторії 3-го корпусу педагогічного університету(вул. Садова,26) о 15:00, та о 17:30.

 

1265

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз