09:06:22 | 04 березня 2017
 Президент нагородив уманчанина орденом «За мужність» III ступеня

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Президент України Петро Порошенко 27 лютого нагородив українських захисників, серед яких і уманчанин Василь Кононюк. Його нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Головний сержант 1 мотопіхотної роти 11 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» старший сержант Василь Кононюк з 2015 року воює в зоні АТО. В Луганській області на передовій пробув більше року, а кілька місяців тому повернувся з Донбасу на ротацію. Товариші по службі розповідають, що нагороду від Президента Василь і старший солдат 1 мотопіхотної роти 11 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» Роман Малишевський отримали за знищення ДРГ противника під Новозванівкою в серпні 2016 року. Раніше повідомлялося, що 14 серпня 2016 року українські військові поблизу Новозванівки убили двох і поранили чотирьох диверсантів, помітивши їхнє наближення. Всього під час боєзіткнення з ДРГ бойовиків військові батальйону «Київська Русь» вилучили зброю та боєприпаси, предмети та спорядження російського виробництва.

Варто відзначити, що це не перша нагорода уманчанина. За особисту мужність і героїзм у війні з російськими окупантами, за вірність Україні Василь Кононюк нагороджений волонтерською відзнакою «Бойовий тризуб», медаллю «За оборону рідної держави» та нагрудним знаком «За зразкову службу» від міністра оборони Степана Полторака.

Вже найближчим часом після проведення додаткової підготовки 11 окремий мотопіхотний батальйон ЗСУ «Київська Русь», в якому проходять службу четверо уманчан, знову відправиться для виконання бойових завдань у район антитерористичної операції.

http://made-in-uman.in.ua

 

1342

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз