10:55:09 | 26 травня 2020
 "Подушка безпеки": на Уманщині буде збережено 52 робочі місця

В умовах, коли через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, на підприємствах зменшуються обсяги виробництва і працівники опиняються перед загрозою звільнення з роботи. У цій ситуації підприємства можуть скористатися механізмом надання допомоги з часткового безробіття.

Відтак, держава за допомогою інструменту часткового безробіття бере на себе частину фінансування з виплат зарплат персоналу підприємств малого та середнього бізнесу.

Так, до Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості звернулися та подали сформований пакет документів для отримання допомоги 13 місцевих роботодавців, з них всі отримали позитивні рішення. До початку карантинних заходів, вони провадили свою діяльність у сферах торгівлі будівельними матеріалами, технічного обслуговування машин, громадського харчування тощо.

Після проходження всіх процедур, визначених законодавством, між службою зайнятості та підприємством буде підписано договір, у якому визначено порядок надходження коштів на рахунок роботодавця та виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Допомога буде надана державною службою зайнятості у випадку дотримання всіх вимог «Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину», встановленого Кабінетом Міністрів України. Завдяки цьому на підприємствах району будуть збережені робочі місця для 52 працівників.

«Протягом карантину держава намагається створити «подушку безпеки» для порятунку економіки та захисту громадян. А пандемія змусила багатьох переконатися в тому, наскільки важливими є функції, що виконуються Державною службою зайнятості», - коментує директор районної служби зайнятості Василь Скрипник.

Джерело: Уманська районна філія ОЦЗ

1087

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз