Як в Умані переходять дорогу на червоне світло

  • Як в Умані переходять дорогу на червоне світло
  • Як в Умані переходять дорогу на червоне світло
  • Як в Умані переходять дорогу на червоне світло
  • Як в Умані переходять дорогу на червоне світло
  • Як в Умані переходять дорогу на червоне світло
  • Як в Умані переходять дорогу на червоне світло
  • Як в Умані переходять дорогу на червоне світло

На вулицях нашого міста часто можна побачити пішоходів, які всупереч правилам безпеки дорожнього руху переходять дорогу на червоне світло. І складається враження, що ніякі штрафи не зможуть змусити людей не порушувати правила.Когось перейти дорогу на червоне світло спонукає запізнення, когось небажання чекати. Проте варто пам’ятати, що зекономлені півхвилини можуть віддячити в кращому випадку травмою, найгірше ж, що це може коштувати життя людини.

Тому зачекайте зелене світло, адже зайва хвилина не варта такого невиправданого ризику. Бережіть себе та своїх близьких!   
 

Як правильно переходити дорогу за правилами дорожнього руху

Інструкція

1 крок

Найголовніше правило ПДР: переходити дорогу можна тільки в тих місцях, де є пішохідні переходи.
Пішохідні переходи бувають наземними, підземними та надземними. Всі переходи позначені дорожніми знаками «Пішохідний перехід». Відповідно, наземні пішохідні переходи позначаються розміткою полотна дороги «зеброю», підземні влаштовані у вигляді тунелів, прокладених під полотном дороги, а надземні у вигляді тунелів або, в деяких випадках, відкритих сходів розташованих над полотном дороги.

2 крок

Більшість наземних пішохідних переходом обладнані світлофорами. Ні для кого не секрет, що означають кольори світлофорів: червоне світло — стоп!, Жовтий — почекайте, зелений — проходьте!
Не можна переходити вулицю на червоне світло світлофора навіть якщо немає машин.
Якщо ви переходите дорогу на зелене світло, то все одно переконайтеся, що немає рухомих машин у районі переходу. Переходити особі в групі пішоходів безпечніше, ніж поодинці.

3 крок

Якщо виникла необхідність перейти вулицю не обладнану пішохідним переходом, внаслідок низької інтенсивності руху, то обов’язково потрібно подивитися спочатку наліво, а потім направо, і переконатися у відсутності рухомих транспортних засобів. Вулицю з високим інтенсивним рухом переходити, не користуючись будь-яким з видів пішохідних переходів, забороняється! Переходити дорогу потрібно в тих місцях, де вона добре проглядається з двох сторін. Якщо праворуч або ліворуч є крутий поворот дороги або підйом через якого не видно дорожнього полотна, то в такому місці велика ймовірність не побачити їде автомобіль.

4 крок

Не варто поспішати переходити дорогу перед повільно їде машиною. При цьому можна не побачити за нею машину, що йде з більшою швидкістю.
Також не варто переходити дорогу поряд з припаркованим автомобілем, наметом або іншим перешкодою, яка заважає побачити дорогу і наближається транспортний засіб.
При переході дороги пам’ятайте, що швидкість пішохода в кілька разів менше швидкості автомобіля на трасі. Не завжди легко оцінити швидкість машини здалеку або в темний час доби.

5 крок

Переходячи дорогу на перехресті дотримуйтесь вказівок світлофорів. Навіть якщо вам потрібно перейти на протилежну сторону, а дорожня розмітка вказує необхідність перейти до мети вашого маршруту по периметру, по черзі переходячи кожен перехід перехрестя.

Слід пам’ятати, що водії теж порушують ПДР, може бути несправним транспортний засіб, погані гальма, може зустрітися безтурботний або неуважний водій. Не переходьте дорогу перед машиною рухається, навіть якщо для вас горить зелене світло, а машина не припинила рух.

6 крок

За порушення правил дорожнього руху покладено штраф. Інформацію про розмір штрафів можна подивитися тут
 Будьте пильні при переході дороги! Не порушуйте правил дорожнього руху!

 

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз