09:44:43 | 24 жовтня 2014
 Перший Всеукраїнський ярмарок аграрних вакансій пройшов в Умані

Перший Всеукраїнський ярмарок аграрних вакансій «Invest in People» пройшов вчора на Черкащині на базі Уманського національного університету садівництва.

35 провідних міжнародних та вітчизняних сільськогосподарських і промислових компаній України зібралися, аби знайти молодих активних та перспективних працівників серед цьогорічних випускників.

IMG_9520

Потенційні роботодавці презентували не лише свої компанії, а й розповіли студентам про актуальні професії в агросфері та поділились секретами власного успіху.

IMG_9750

Такий діалог між компаніями та майбутніми молодими спеціалістами влаштували за ініціативи колишнього студента Уманського національного університету садівництва, а нині кандидата у народні депутати України по виборчому округу №200 Андрія Дикуна.

За його словами, незважаючи на стереотипи, аграрні професії є престижними та, головне, — найзатребуванішими в Україні.

«Останніх півроку наша країна переживає складні часи. І якби аграрний сектор зупинився у березні, то України б сьогодні вже не було. Але попри все, аграрії сіяли, переробні підприємства працювали, ВНЗ навчали студентів. Аграрний сектор вистояв! Саме це стало запорукою того, що сьогодні є країна, яка називається Україна, — підкреслив він. — Країну сьогодні витягує аграрний сектор. Зараз вибір один — треба працювати всім. Сьогодні аграрний сектор — найпрестижніше місце роботи. Але не може існувати паралельно дві орбіти: орбіта аграрного бізнесу і орбіта аграрної освіти. Нам треба йти разом».

Відвідав захід і міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка. Він активно спілкувався зі студентами, закликавши їх до дискусії.

«Ми сюди приїжджаємо, аби розширити коло контактів. Один із акцентів сьогоднішнього дня — це такі зустріч, аби університети знали, кого потрібно підготувати, а роботодавці, що вони завчасно замовляють собі спеціалістів і оплачують їх підготовку», — зазначив він і закликав студентів бути активними та цілеспрямованими.

Під час семінарів та панельних дискусій і студенти, і роботодавці включились в активний діалог.

Вадим Чагаровський, член наглядової ради компанії «ТЕРРА ФУД»: «Ми потребуємо нових спеціалістів, активної та перспективної молоді. Наша компанія мінімум раз на рік присутня на таких ярмарках. Результат таких заходів — 5—6 молодих спеціалістів у нашій компанії. На сьогоднішній день молочна галузь відчуває велику потребу у спеціалістах».

Студенти охоче обговорювали проблематику аграрного ринку праці. Так, студентка шостого курсу факультету агрономії Алла Клименко переконана, що такий діалог — це можливість вивчити ринок праці, як кажуть, на практиці, а не в теорії:

«Це унікальна можливість знайти нові знайомства та просунутись на перших щаблях кар’єри. Дає великі можливості для студентів випускних курсів, які вже визначилися із напрямком, в якому вони працюватимуть. І такі заходи можуть стати стартом професійної кар’єри».

Організатори заходу — представники Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) — підкреслюють: цьогорічний ярмарок вакансій перший, але не останній.

«Плануємо зробити цей захід щорічним. Вважаємо, що це чудова площадка для діалогу між роботодавцями та молодими спеціалістами. Таке живе спілкування дає студентам вивчити потреби, вимоги сьогодення при влаштуванні на роботу», — каже Богдан Шаповал з ВАР.

2607

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз