| 22 квітня 2013
 Перша в Україні 50-метрова оглядова вишка з’явиться в Умані

За три-чотири місяці в Умані з’явиться 50-метрова оглядова вишка. Розташують її по вулиці Київській, за кілька десятків метрів від дендропарку «Софіївка».
- Умань стане першим містом в Україні, що матиме таку вишку. Навіть у Києві ще нема, - каже директор уманського дендропарку НАН «Софіївка» Іван Косенко. - Оглядова вишка підійматиме туристів на 50-метрову висоту, з неї відкриватиметься панорама місцевості: дендропарк та все місто, будуть, як на долоні. Фірма, що монтуватиме конструкцію вже втілювала подібні проекти в Грузії, Англії, тощо. В Україні вони планували таку вишку сконструювати спочатку в Харкові чи Львові. Проте згодом обрали місто Умань.

Довідка:

Умань щороку відвідують півмільйона туристів.  Адже саме  в цьому місті  знаходиться національний дендрологічний парк «Софіївка», що є одним із найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст. У 1796 році парк заснував багатий польський магнат Станіслав Потоцький на честь своєї дружини красуні-гречанки Софії і подарував їй на день її янгола у травні 1802 року. Ідея створення парку в романтичному стилі з використанням римської і грецької міфології належала самій Софії. Дивовижні пейзажі, екзотичні рослини, античні скульптури, водойми, каскади, фонтани, камінні гроти – все це можна побачити, відвідавши парк. 

3779

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз