13:04:25 | 16 січня 2019
 Освітяни Дмитрушківської ОТГ переймають прогресивний досвід УАЛу

15 січня до Українського аграрного ліцею завітали освітяни, учні та представники адміністрації Дмитрушківської ОТГ.

Команда ліцеїстів «Welcome Team» розповіла про особливості навчання в УАЛ, зокрема про індивідуальний тьюторінг, студійну систему навчання та залучення дітей до реальних бізнес-проектів.

«Вчителі тут підштовхують до навчання, але не змушують вчитись. Мені це подобається. У такому середовищі діти розкриваються», — ділиться враженнями Оксана Сніцар, вчитель біології та хімії.

Детальніше про методику роботи ліцею розповіла його очільниця — Олена Ярошинська. Її для закладу розробили і втілили у життя фахівці методологічного центру «СвітОсвіт», який займається професійним розвитком педагогічних працівників та організацією підвищення їх кваліфікації.

«Одним із найболючіших питань розвитку України є розвиток молоді через громади, тому що кожна територіальна одиниця залишилась поза увагою у плані підтримки розвитку освіти. Педагоги намагаються працювати в межах свого розуміння організації освітнього процесу і часто це розуміння будувалося ще в радянські часи. Тому такі візити допомагають педагогам з сільської місцевості побачити, що таке сучасна освіта, яка вже реалізується в Україні», — так Олена Ярошинська коментує важливість проведення освітніх подорожей до Українського аграрного ліцею.

Для того, щоб освітяни з Дмитрушківської ОТГ відчули на собі дієвість інструментів роботи сучасного вчителя, зустріч була доповнена тренінгом. У ході якого вчителі дізнались як впроваджувати у навчання елементи мозкового штурму, командної роботи, візуалізації, стимулів до генерування ідей тощо.

«Я би хотіла, щоб усі вчителі моєї школи побачили УАЛ і пройшли тренінг. У нашій громаді формується освітнє середовище і ми знаходимось на тому етапі, коли потребуємо допомоги. Сьогодні Український аграрний ліцей надав нам таку підтримку», — каже Ніна Мовчан, директор Дмитрушківської загальноосвітньої школи.

Наприкінці зустрічі представники Дмитрушківської ОТГ висловили бажання співпрацювати з УАЛ та методологічним центром «СвітОсвіт», щоб підвищити якість освіти у регіоні.

Прес-служба Українського аграрного ліцею

 

1458

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз