| 24 жовтня 2012
 Осінні поетичні читання в Умані відбулися 20 жовтня

 У Китайській альтанці (парк «Софіївка») за чашечкою теплого чаю з тортиком зібралися  учасники Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Мовний ренесанс». Модератором читань виступила юна поетеса Анастасія Подбітова, твори якої не раз друкувалися в різних університетських газетах. Музичний супровід забезпечила скрипачка Олена Яновська.

Протягом двох годин  учасники читань та глядачі мали змогу ознайомитися з творчістю Ліни Костенко, Василя Стуса, Івана Франка, Богдана Лепкого та інших поетів.

- Ми вирішили зустрітись саме восени, мабуть, через те, що щемливе почуття осені живе в душі кожної людини, тому що осінь – це підсумок, це невблаганний вечір, це схил людського життя, прощання, - розповіла Анастасія Подбітова, -   ми були приємно вражені, коли Осінні читання відвідали і учні Доброводівського навчально-виховного комплексу: Юлія Зозуля, Ольга Печенюк, Ярослава Бабій, Яна Очеретня, Євген Савченко на чолі з учителем Наталією Власюк.  Сподіваємося, що Осінні поетичні читання в «Софіївці» відтепер будуть щорічними!

Окрім Анастасії Подбітової свої поетичні здібності продемонстрували Валентина Ланевич, жительки міста Стебник, Анастасія Поліщук, студентки Уманського агротехнічного коледжу та інші.

                                                                                                                    Підготувала Дар’я Дяченко

2011

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз