10:23:01 | 20 жовтня 2021
 Оприлюднено інформацію про шкільні канікули в територіальних громадах Уманського району

Міністерство освіти і науки рекомендувало закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 18 жовтня 2021 року відповідно до рішення Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і пропозиції МОЗ, внісши для цього необхідні зміни до структури/тривалості навчального року.

Такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учасниками освітнього процесу в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на COVID-19, а також збільшення кількості випадків інфікування педагогічних працівників та здобувачів освіти.

Особливої актуальності в організації навчання в умовах пандемії набуває забезпечення соціального дистанціювання між учасниками освітнього процесу з метою переривання ланцюжків зараження, передачі небезпечної інфекції та, врешті, стримування епідемії.

Станом на 19.10.2021 канікули в закладах освіти більшості територіальних громад розпочнуться з 25 жовтня 2021 року. В Бабанській ТГ, Маньківській ТГ вони почалися з 18 жовтня; в Уманській ТГ, Іваньківській ТГ – з 18 та з 25 жовтня 2021 року; в Паланській ТГ – з 18, 25 жовтня та 01 листопада; в Дмитрушківській ТГ – з 25 жовтня та 01 листопада, Монатирищенській ТГ – з 01 листопада.

Заклади дошкільної освіти Уманського району продовжують працювати у звичному режимі. Водночас, пріоритетом організації роботи закладів дошкільної освіти залишається неухильне дотримання правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та уникнення масових скупчень осіб.

Джерело: Уманська РДА.

454

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз