| 27 жовтня 2012
 Опале листя вивозять на кладовище

Спалювати опале листя заборонено законом. Тому куди саме вивозять його з уманських парків та вулиць кореспонденти «Умань.Інфо» поцікавилися у першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимира Віблого.
- Ми вже не  один рік опале листя завозимо на цвинтарі. Така практика  вже неодноразово доводила дієвість, бо це досить ефективний метод аби утеплити грунт та в результаті - полегшити копання могил у зимовий період. Адже потреба  у похоронних послугах є і взимку, - пояснив він.
    А от чи почастішали із приходом осені випадки спалювання сухого листя у приватних садибах міста, кореспонденти  «Умань. Інфо» поцікавилися  в інспектора районного відділу держтехногенбезпеки Черкаської області Євгена Кравченка
   - На сьогоднішній день службою МНС не було виявлено несанкціонованого випалювання опалого листя, наші мешканці вже трохи тали свідоміше ставитися до небезпеки наслідків таких дій- повідомив нам інспектор Районного відділу держтехногенбезпеки Черкаської області Євген Кравченко.
   Спокій у регіоні по даному питанню кореспондентам «Умань.Інфо» підтвердив і голова Уманського товариства мисливців та рибалок Юрій Мулько:
 - Уманчани, мабуть, стали більш свідомі в питанні своєї екологічної безпеки, - прокоментував він. – І це радує.

ДО РЕЧІ: Згідно із Кодексом про адміністративні правопорушення, за випалювання стерні, пасовиськ, рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю з фізичних осіб стягують штраф — від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн). Посадові особи у разі такого порушення заплатять штраф у розмірі від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн).

                                                                                                                                                 текст і фото Наталка Подуст

2009

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз