| 21 серпня 2013
 Олігарх з Умані стане власником великого холдингу?

Напередодні майбутньої угоди з придбання українським бізнесменом Олександром Грановським контрольного пакета акцій ізраїльського холдингу IDB у його власника Нохі Данкнер обидві сторони маневрують на "внутрішніх фронтах", намагаючись забезпечити собі свободу дій.

Майбутня угода з придбання жителем Одеси Олександром Грановським контрольного пакета акцій ізраїльського холдингу IDB викликає побоювання у власників облігацій інвестиційного дому BGI, якому належить вкласти кошти в хай-тек компанію Emblaze Group. Саме на її ліквіди і має намір Грановський, який нещодавно заволодів BGI, придбати акції холдингу, у якого нині не найкращі часи, в результаті фінальної фази багатоступінчастої операції.

Як повідомляє економічне видання TheMarker, на зборах кредиторів BGI, що відбувся 19 серпня, адвокат Грановського Ісраель Шимон пообіцяв опублікувати "драматичну" заяву, покликану заспокоїти тих, хто побоюється за майбутнє фінансових зобов'язань інвестиційного дому, що досягають 100 млн шекелів. 20 серпня заява була оприлюднена: опція (опціон Put) на купівлю залишку акцій Emblaze, що оцінюються в $ 28 млн буде переписана на благодійний фонд CHABAD BV 770 самого Грановського.

Що ж до потопаючого у боргах IDB і його нинішнього мажоритарного акціонера Нохі Данкнер, то, згідно з постановою тель-авівського мирового суду, до 25 серпня він повинен перевести на депозит 500 млн шекелів, щоб продемонструвати серйозність своїх намірів щодо розплати з кредиторами. За даними ділового видання Globes, Данкнер готує "екстрений план" на випадок, якщо не зможе вкласти потрібну суму: він запропонує передати свій пакет акцій IDB призначеному судом піклувальнику в обмін на продовження часу для пошуку виходу з кризи (операції з Грановським). Якщо ж до перших чисел листопада цього року Данкнер НЕ знайде гроші, то його акції будуть передані власникам облігацій IDB.

1372

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз