11:41:03 | 26 листопада 2020
 Нові правила дорожнього руху: що слід знати водіям і пішоходам

Із 25 листопада в Україні набули чинності зміни до Правил дорожнього руху (ПДР). Вони стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів і пішоходів, — пише «24 канал». Що змінилося для водіїв, пішоходів і велосипедистів, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ. Відповідний допис з’явився на фейсбук-сторінці відомства.

Докладніше про нове у ПДР:

  • Відтепер водій і пасажири таксі повинні пристібатися під час руху як у населеному пункті, так і поза його межами. Те ж саме стосується і інструкторів з водіння. Раніше усі вони могли бути не пристебнутими.
  • Не пристібатися в населеному пункті можна лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних і спеціальних транспортних засобів.
  • Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони повинні бути чистими та достатньо освітленими.
  • Велосипедисти можуть користуватися смугою для маршрутного пасажирського транспорту.
  • У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи обов’язково мають використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Правило поширюється і на пішоходів, що рухаються проїжджою частиною, і тих, що узбіччям.

Джерело: ВиЧерпно

715

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз