| 02 серпня 2013
 Навчальний рік почнеться у неділю

Міністерство освіти все ж вирішило зібрати школярів та їх батьків на свято першого вересня, незважаючи на те що цей день - вихідний.

"Враховуючи, що в поточному році 1 вересня - це святковий день, Міністерство освіти підготувало наказ, яким рекомендувало та просило всі школи провести у творчому, креативному порядку в цей день Свято знань. А заняття вже почати в понеділок, 2 вересня ", - зазначив Міністр освіти Дмитро Табачник.

Разом з тим Міністр відзначив, що ремонтні роботи в навчальних закладах проходять відповідно до графіка. Передбачається в нинішньому році капітально відремонтувати більше 2,5 тис. шкіл, а близько 14 тис. шкіл проведуть поточні ремонти.

При цьому станом на 1 вересня планується додатково відкрити 47 навчально-виховних комплексів, які будуть поєднувати дитячий садок і початкову школу, близько 360 нових груп у дитячих садках, а також реконструювати понад 120 і відновити діяльність 65 дитячих дошкільних закладів. Отже, за словами Дмитра Табачника, протягом нинішнього року буде створено близько 50 тис. нових місць у дитячих садках.
Щодо професійно-технічних навчальних закладів Дмитро Табачник поінформував, що на сьогоднішній день підготовлено до нового навчального року 84% ПТНЗ.

 

1439

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз