13:41:37 | 16 грудня 2014
 Нацгвардійцю відкрили меморіальну дошку в Умані

Сьогодні в школі № 7 відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олексію Курмашеву. 34-річний нацгвардієць, маючи російське коріння та рідних на Донбасі, пішов добровольцем захищати Україну. Потрапивши у засідку разом із своїми побратимами хлопець врятував життя товаришу, проте своє втратив... Тепер його пам'ять вшановують діти за майбутнє яких він боровся.

Про це пише "Вечірня Умань".

Олексій одним із перших, ще у квітні, записався у ряди добровольців Нацгвардії. Пройшов три тижні військової підготовки. А потім разом із побратимами поїхав у зону АТО, на гору Карачун.  Після визволення гори від терористів, повернувся додому.  Відпочив і знову пішов у бій. 

28 серпня рухаючись на допомогу силам АТО по маршруту Дебальцеве - Вуглегірськ Альпініст, такий він мав позивний, разом із побратимами потрапив у засідку сепаратистів. Українські військові були обстріляні. Кожен нацгвардієць батальйону отримав важкі поранення. 

Олексій врятував життя своєму товаришу, проте сам не вижив... Першого вересня уманчани проводили Олексія в останню путь.

15 грудня у школі № 7 відкрили меморіальну дошку пам’яті нацгвардійця.

- Альоша дуже часто говорив, що в житті є дві головні речі, які люди не в силах змінити. Це життя та час. Тому ніколи не потрібно втрачати час. І що не зробив вчора,  завтра буде пізно.  В квітні він сказав, що потрібно йти добровольцем. Треба йти, щоб дати час молодим вирости, вивчитися, і стати на ноги. Він пішов на фронт. І там так само останні години свого життя не витрачав даром. Альоша під час бою надав допомогу бійцю, який був поряд з ним. І тільки завдяки його діям батько двох дітей зміг повернутися додому. Але цього ж самого ж не вистачило самому Альоші. Його не встигли довезти до госпіталю. - звернулася до школярів мати нацгвардійця Наталія Курмашева. - Тому я звертаюся молоді, пам’ятайте, ніколи не можна втрачати час даремно. Прошу вас пам’ятати про це.  Я надіюся, що ви будете достойні пам’яті тих, хто віддав за вас життя.

Під час мітингу-реквієму керівництво школи подарувало воїнам-атовцям, побратимам Олексія, збірку поезій вчителів міста «Нескорені». 

На завершення заходу учасники відвідали шкільний музей, де створено куточок пам’яті Олексія Курмашева.

1358

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз