| 07 вересня 2013
 На Уманщині мисливці та єгері допоможуть тваринам пережити зиму

Більше 5 тонн зерна, близько 300 кілограмів солонців та 5 тонн сіна уже заготовили мисливці та єгері на Уманщині аби допомогти диким тваринам пережити зиму.

– Мисливці дуже відповідально ставляться  до цієї підготовки, адже в сильні морози та у сніги тваринам вкрай важко знаходити самим їжу. З літа тривають заготівля кормів. Так, наприклад, сіна вже ми заготовили 5 тонн. Цієї кількості повністю вистачить на цілу зиму. Також є кормові віники, солонці. Заготівля зерна ще триває. Так, маємо власне поле, його цього року засіяли кукурудзою, збирати її будемо трохи пізніше. Плануємо, що зерна заготовимо не менше 20 тонн, - каже голова Уманського міськрайонного товариства мисливців та рибалок Віталій Бабій.

На 12 тисяч гектарах лісових угідь мисливського господарства Уманщини обладнано більше 30 годівниць.

- У холодну пору, єгері щодня обходячи місця підгодівлі, стежать за тим, чи вистачає кормів, чи потрібні додаткові годівниці для тварин, яких у господарстві чимало:  адже у нас є дикі кози, кабани, косулі, олені, тощо. Також зимою підгодовуємо ще й диких качок та фазанів. Лише качки, що зимують на каскаді очисних ставків поблизу Сушківці, з’їдають за зиму більше півтони зерна.

1577

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз