| 03 жовтня 2013
 На «Софіївські зорі» до Умані з’їхалося близько 1500 учасників(оновлено+ фото)

Близько 1500 тисячі учасників ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Софіївські зорі» вже приїхали в Умань з різних куточків України.

фото з сайту УНУС

Про це повідомляє прес-служба Уманського національного університету садівництва.

– Цьогоріч його учасниками стали 43 творчі колективи з аграрних навчальних закладів, які представляють 20 областей України й Автономної Республіки Крим, загальною чисельністю близько 1500 осіб, – кажуть в прес-службі. – Фестиваль триватиме три дні і завершиться у суботу, 5 жовтня гала-концертом, який відбудеться на головній сцені Умані.

фото з сайту УНУС

Умань на фестивалі представлятимуть 4 творчі колективи УНаУСу – народний самодіяльний ансамбль пісні і танцю «Хлібодари», народний самодіяльний ансамбль танцю «Нивка» та театр сучасного танцю «Модерн».

Нагадаймо, що фестиваль проходить у чотири етапи: І етап – у вищому навчальному закладі (лютий – березень);ІІ етап – обласний – у базовому вищому навчальному закладі за визначенням Центрального організаційного комітету (березень);ІІІ етап – регіональний – у базовому вищому навчальному закладі за визначенням Центрального організаційного комітету з нагородженням та відзначенням учасників (квітень); ІV етап – заключний – місто Умань.
Цього року конкурс аматорських колективів проходить у фольклорно-етнографічному жанрі у піджанрах: - хори; - ансамблі пісні і танцю; - вокальні ансамблі; - солоспів; - оркестри та ансамблі народних інструментів; - ансамблі і капели бандуристів; - народні звичаї та обряди;- народна хореографія.

Довідка: Фестиваль колективів художньої творчості аграрних вищих навчальних закладів «Софіївські зорі» започатковано у 2001 році за ініціативи Міністерства аграрної політики України та підтримки Черкаської обласної державної адміністрації, Уманської міської ради та виконавчого комітету, Асоціації працівників аграрних навчальних закладів України «Украгроосвіта», а також за участі Уманського національного університету садівництва. Мета фестивалю – активізація й популяризація творчої діяльності колективів аматорського мистецтва, підвищення рівня виховної роботи, формування художньо-естетичних смаків, сприяння розвитку творчої особистості та індивідуальності, пропаганда і подальший розвиток кращих зразків українського мистецтва. У фестивалі мають право брати участь студенти, аспіранти, педагогічні, науково-педагогічні та інші працівники вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики та продовольства України, але перевага віддається студентству.

Аліна Кравець
 

2496

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз