| 15 травня 2013
 На етнографічний фестиваль до Умані з’їдуться майстри із різних куточків України

На ІІІ-й етнографічний фестиваль «Ярмарок мистецтв в «Старій Умані», що відбудеться в нашому місті вже у найближчу суботу, з’їдеться з півсотні народних умільців із  п’яти  областей України – Черкаської, Івано-Франківської, Тернопільської, Київської та Чернігівської. 
- На гостей та учасників фестивалю чекатиме цікава та насичена програма, - розповідав кореспонденту "УманьІнфо" директор ДАІЗ «Стара Умань» Олександр Мельничук. -  У програмі фестивалю: виставка-продаж виробів народного мистецтва, і  концертна програма від творчих колективів Уманщини, робота майстер-класів з гончарства, писанкарства, соломкоплетіння, козацькі змагання. До того гостей свята уманські козаки почастують справжні козацьким кулішем, який  приготують за класичним старовинним рецептом.
Майстер-клас із соломкоплетіння для усіх охочих проведе уманська майстриня Ніла Салаутіна, а  роботи справжні писанки навчатимуть гостей  фахівці із Уманського педагогічного коледжу імені Тараса Шевченка. А от майстер-клас із гончарства проведуть фахівці кафедри образотворчого мистецтва УДПУ ім.. Павла Тичини.
Фестиваль проходитиме на території ДАІЗ «Стара Умань»(адреса: вулиця Радянська,31.) Триватиме він з 9.00 до 15.00

Лілія Кушніренко

1858

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз