| 08 жовтня 2012
 На День міста провели кулінарний конкурс

      На кілька годин одна з головних вулиць міста перетворилася на великий ресторан під відкритим небом. Тут можна було посмакувати стравами різних кухонь світу та скушувати найвишуканіші блюда уманських кулінарів, які зуміли із звичайних перетворити їх на витвори кулінарного мистецтва. Змагатися у найсмачнішому конкурсі 9 ресторанів та кафе міста.
      - Країну, смакові симпатії якої мали презентувати кулінари нашого міста, обиралися методом жеребкування. - пояснила нам начальник торгового відділу Ліна Листопад. - Відтак уманчани мали змогу спробувати що таке м’ясні биточки з грибами і сиром по-польськи, і у чому полягає різниця між хачапурі «Мінгрельським» та «Їмеретинським».
     Загалом на кулінарному конкурсі було презентовано  страви  9 країн світу: Китаю, Білорусії, Польщі, Грузії, Вірменії, Естонії, Росі. Презентували кулінари і кавказьку  кухню. Звісно, не обійшлося від найулюбленішої серед уманчан – української кухні. 
       Майстерність кухарів на стільки вразила членів журі та уманчан, що переможця так і не змогли визначити.
- Всі заклади показали високу майстерність та найкращий фаховий рівень. А тому для справжніх поціновувачів, свято вийшло яскравим і смачним, - додала пані Ліна. -  Сьогодні заклади громадського харчування змогли продемонструвати свої можливості, а гості - їх оцінити. Тож тепер обираючи місце для родинного свята без вагань оберуть заклад чия кухня їм припала до душі найбільше.

Більше фото ви можете подивитися в фоторепортажі.

                                                                                                           фото і текст Наталка Подуст

1813

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз