15:52:56 | 19 січня 2015
 “На Черкащині мобілізують 2000 чоловік”, – обласний комісар

Черкаський обласний військовий комісар Євген Курбет в інтерв’ю телеканалу Вікка розповів про особливості четвертої хвилі мобілізації у Черкаській області, а також про ситуацію у батальйоні “Черкаси” щодо ротації.

Про мобілізацію

“Мобілізація, як і планувалося, розпочнеться із 20 січня. Черкаській області було поставлене завдання мобілізувати 2000 чоловік. Військовозобов’язані будуть направлені в начальні центри, військові частини, що розташовані в Чернігівській та Львівській областях. Службу вони будуть проходити механізованих, танкових, артилерійських, зенітно-ракетних військах та частинах забезпечення”.

Про призовників

“Призов на стровокову службу почнеться восени 2015 року. Приблизна кількість людей, які будуть призвані – 1000.  Термін служби вже буде 1,5 року. Уникнути строкової служби можна в трьох випадках: 1) Cтудент денної форми навчання, є довідка про це із навчального закладу. 2) Якщо у чоловіків є діти віком до трьох років. 3) За станом здоров’я. Відстрочка також дається для продовження навчання в аспірантурі”.

Про батальйон “Черкаси” і ротацію

“Ротація бійців має розпочатися вже на цьому тижні.  Це буде переміщення його до іншого місця, більш безпечного, за межі зони АТО, аби дати можливість військовослужбовцям відпочити, відновити техніку, провести доукомплектування і поповнити свої запаси. Відпустка також передбачена.  Ті бійці, які були призвані у травні 2014 року, то для них можлива демобілізація у травні 2015 року. Але для цього ще має бути відповідний указ президента”.

Джерело: http://v4asno

1819

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз