10:50:34 | 08 жовтня 2015
 На Черкащині активно готуються до початку щеплень дітей проти поліомієліту

Вони будуть проходити згідно з національним планом імунізації за затвердженим планом екстреної імунізації МОЗ України. Частина необхідних для цього вакцин уже надійшла на склади області, повідомляють у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації. Загалом же лікарні регіону отримають 28 700 доз інактивованої та 100 800 доз живої поліомієлітної вакцини.

В Україні на Закарпатщині виявлено спалах поліомієліту. На основі отриманих лабораторних зразків спалах підтверджений ВООЗ та Центром з контролю та профілактики захворюваності США – найбільшими світовими організаціями, які ведуть нагляд за поліомієлітом. Випадки циркуляції вірусу поліомієліту похідного від вакцинного штаму є рідкісними, проте очікуваними в країнах з великою кількістю не вакцинованих груп населення, що притаманно і нашій країні. За минулий рік в Україні вакцинували тільки 49 % дітей віком до 1 року, які цього потребували. У першому півріччі 2015 року цей показник становить всього лише 14,1 %, а на Черкащині −15 %.

Поліомієліт − небезпечне інфекційне захворювання, при якому уражається центральна нервова система, шлунково-кишковий тракт і лімфатична система. Він може викликати невиліковний параліч або навіть призвести до смерті. При одужанні після поліомієліту функції уражених нервів та м’язів можуть не відновитися. Ліків проти цього захворювання не існує. Імунізація – єдиний ефективний спосіб захистити здоров’я дітей. Як повідомляють в Міністерстві охорони здоров’я України, отримані препарати виробництва Санофі Пастер (Франція), а це 1,1 млн доз інактивованої та 3,7 млн доз живої вакцини проти поліомієліту, дозволять провести щеплення більше, ніж три мільйони дітей по всій Україні.

http://ck-oda.gov.ua/ 

1164

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз