15:46:09 | 14 січня 2022
 Лізли у вікно, але господар здійняв галас: у селі на Уманщині злодії тероризують людей

Село Заячківку, Христинівської громади, тероризують злодії. Протягом вже тривалого часу невідомі цуплять, що потрапить під руки. Один із нещодавніх випадків стався 11 січня. Працівники місцевого будинку культури прийшли на роботу й застали понівечену апаратуру.

«Йшла на роботу, аби привітати всіх з міжнародним днем "Дякую", а нині в розпачі, тому що, подякував хтось і мені, і вашим дітям, і всій активній молоді села, - розповіла на сторінці у соцмережі працівниця закладу Олена Магдичанська. - Хтось через вікно заліз в будинок культури і пообрізав шнури від мікрофона і однієї колонки. 10 і 3 метри шнура, дріб'язок, за який хіба сто грамів можна випросити.

Жінка закликала людей дбати про свій захист самостійно.

«З огляду на те, що крадіжки в селі почастішали, але у поліції не вистачає працівників через недостачу кадрів, а для організації самозахисту треба дуже багато паперів, то організовуйте свій захист самі: замикайте все що можна, включайте світло в нічний період та встановлюйте камери спостереження і, мабуть, ще моліться, аби чергова крадіжка не призвела до трагічних наслідків», - попередила Магдичанська.

Колишній депутат Іван Чорноконь розповідає, що раніше місцеві мешканці патрулювали село і злочинів поменшало. Нині зловмисники знову активізувались.

-          Коли я ще був депутатом, люди збирались і чергували щоночі, – розповідає Чорноконь. – Місяця 2 поїздили і крадіжки припинились. Колись я одну жіночку певної етнічної групи допомагав відправити на лікування. Вона повернулась і її чоловік почав «працювати» по селі. До моєї знайомої якось залізли і витягнули все, що змогли. Не гребують нічим.

Дехто зі зловмисників настільки знахабнів, що намагався обікрасти будинок, коли господар був вдома.

-          В нас є чоловік, якому років під 80.Живе сам, - продовжує Чорноконь. – Нещодавно до нього заліз хтось у подвір’я. Шукали, чим поживитись. Почали лізти у хату, розбивши вікно. Пенсіонер здійняв галас. Приїхала поліція, але так нікого й не знайшли. А щоб злодії до смерті налякали дідуся, який має проблеми із серцем? Ніхто б за це не відповів.

У поліції Христинівки кажуть, що по нещодавньому випадку в будинку культури не все так страшно. Мовляв, нічого не вкрали, а лише пошкодили апаратуру. Чи справді в селі є спалах злочинності правоохоронці відповісти не змогли.

 

Максим Силенко

1270

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз