15:39:25 | 12 липня 2019
 Літо повернеться за тиждень

Винуватець незвичної прохолоди, що панує зараз на Черкащині – циклон. Ось уже кілька днів він кружляє на сході, і в результаті над Україною, зокрема Черкащиною сформувалася північна повітряна течія, яка транспортує в регіон вологу і прохолоду Північної Атлантики.

Тож якої погоди чекати у найближчі дні і чи далеко до спеки розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.
Сьогоднішня ніч очікується найбільш холодною у цьому періоді похолодання, каже синоптик, прогнозують +7..+9º. Проте, це не рекорд, майже 30 років тому липневої ночі відмічалося +6º. Таке зниження температури повітря сприймається незвично ще й тому, що зовсім недавно вночі було понад +20..+25º. 

Завтра вдень є ймовірність окремих грозових дощів. На цьому північні процеси поки що закінчуються, тому у вихідні під впливом західного антициклону - дещо потеплішає до комфортних +20..+25º. Опадів не чекаємо. 

А початок нового робочого тижня відзначиться впливом південного циклону, тож можна очікувати на суттєві дощі у супроводі гроз, місцями з градом. Температура вночі 10..15º, вдень 19..24º. Нестійкий та прохолодний характер погоди утримається до кінця наступного робочого тижня. 

Сподіватися на справжнє літнє тепло слід з 20-21 липня.

Джерело: novadoba.com.ua 

1117

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз