08:12:09 | 22 травня 2017
 Крок до європейської зарплати: у випускників шкіл з’явився шанс отримати європейську освіту

Англійська – від носіїв мови, ІТ – від практиків, журналістика – від редакторів журналів, аграрні технології – від тих, хто їх впроваджує. Український аграрний ліцей запрацював в Умані. Заклад унікальний за рівнем технологій – у кожного учня буде свій електронний підручник та доступ до практичних знаннь, які знадобляться в житті і гарантуватимуть гарну роботу і що важливо – гарну зарплату. У вчителя – електронний журнал, до якого матимуть онлайн-доступ батьки. Навчання в ліцеї буде безкоштовне – усі витрати взяли на себе засновник та аграрії України, пише "Вечірня Умань".

Український аграрний ліцей розпочав свою роботу по вулиці Івана Гонти 3. Заклад для випускників 9 класів має за мету дати дітям освіту, якої ще немає в Україні. Олена Ярошинська, директор ліцею, доктор педагогічних наук розповіла, що він дасть уманській молоді.

Хто може вступити до ліцею? Які знання та диплом отримають по закінченню?

- Випускники шкіл після 9 класу. Це академічний ліцей – всі отримають атестат про повну загальну середню освіту.

- Назва Український аграрний ліцей. При чому тут ІТ, журналістика, економіка?

- Це сучасна допрофесійна підготовка. Сьогодні агросектор – це інноваційна галузь. Де працюють і журналісти, і ІТ, і т.д.

Чим заклад відрізняється від інших державних ліцеїв?

- Ми прагнемо розкрити таланти дитини і дати можливість розвинутися, стати лідером. Це школа альтернативної освіти. З метою формування навичок 21 століття, а не трансляції знань минулого. В межах варіативної частини кожна дитина буде вибирати для себе галузь і буде працювати. Це може бути і груповою. Це є можливість індивіалізувати підхід під кожного. Наприклад, щодо журналістики. У нас створюються аграрні журнали. І діти включаються в роботу, дізнаються тонкощі роботи. Якщо ІТ – створення сайтів, розробка програм для агросектору. Бажаючі включаються в процес. Це своєрідний сплав бізнесу, теорії і практики.

Хто навчатиме дітей?

- Фахівці з різних галузей будуть координувати професійну підготовку. Передбачаються навички іноземної мови – викладати будуть носії англійської і німецької мови, щоб учнівський і педагогічний колектив усі досконало володіли іноземними мовами. Плануються уроки на іноземній мові – біологія і т.д. Щоб випускник мав досконале володіння.

Які перспективи відкриває для дітей цей заклад?

- Це унікальний шанс стати фахівцем і навчитися тому, що не зможуть дати традиційні навчальні заклади. Також маємо надію, що створимо вищий навчальний заклад. Буде цикл - ліцей, вища освіта, працевлаштування. Також будемо проводити підготовку і до ЗНО.

Ліцей платний чи безкоштовний?

- Навчання безкоштовне  – оплачує засновник і меценати-аграрії. Кожна дитина буде мати безкоштовний електронний підручник, якісне харчування, будуть впроваджуватися стипендіальні програми для кращих. Якісна охорона і комфортні умови – у новому, спеціально обладнаному для цього закладі.

Як вступити до закладу?
Заяви для вступу можна подати в такі терміни:

  • з 15 травня по 14 червня 2017 р. у приміщенні ліцею (І поверх, малий конференц-зал) з 15.00 до 17.00 або заповнити он-лайн заявку на сайті http://ual.net.ua.
  • з 15 червня по 16 серпня 2017 р. на сайті або у приміщенні ліцею за попередньою домовленістю за телефоном (067-315-17-15).

Конкурсні випробування для учнів, які вступають до 10-х класів ліцею, проводяться у формі комплексного тестування з трьох предметів:

  • українська мова і математика (обов’язкові),
  • біологія та історія України (за вибором).

Тестування передбачено за програмою державної підсумкової атестації учнів 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Якщо маєте власні розробки, творчі вироби, технічні винаходи, які підтверджують інтерес та здібності з обраної спеціалізації, їх можна подати теж до конкурсної комісії. За її рішенням вони можуть замінити ваше конкурсне випробування.

Вступні випробування відбудуться 24 травня о 16.00, 9 та 14 червня 2017 р. об 11.00 за адресою ліцею (м. Умань, вул. І. Гонти, 3). Ви самостійно зможете обрати зручний для тебе день.

1654

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз