23:48:57 | 06 серпня 2018
 Корисний декрет: в Умані пройшов другий #мамапікнік

Яскраві фотозони, фарби, малювання та таємний спікер – так в Умані пройшов другий #мамапікнік в стилі #арт.

Третього серпня у дендропарку «Софіївка» кілька десятків уманчан зібралися на другий #мамапікнік.

Організатори – Іванна Гураєвська, Єлизавета Панченко та Лілія Кушніренко запросили матусь з дітьми на дозвілля в стилі арт. Малюки малювали, створювали цікаві доробки та просто гралися. А на матусь очікувала міні-лекція від популярного уманського психолога Анни Якименко. Традиційно, пікнік завершився солодким перекусом та безкоштовною фотосесією.

1

«У нас шестеро дітей на трьох і одна спільна ідея, яка встигла дозріти цього літа, та яка вже активно дає плоди. Це вже наш другий #мамапікнік, але хвилювання було як вперше. Були і помилки, і не враховані деякі організаційні питання, але ми врахуємо цей досвід на наступний раз. Одне точно, ми рухаємось і рухаємось в правильному напрямку. Тим більше з такою підтримкою. Інші мами підтримують нас. Вони ж нас і надихають, і окриляють і додають впевненості. Як добре, що всі ми, і організатори, і учасники, на одній хвилі. І це для нас найбільший стимул», - каже Іванна Гураєвська.

 Уманчани активно підтримують мама пікнік. Пропонують допомогу та співпрацю.

« Спочатку ми не сподівалися на підтримку, але уже після першого заходу нам почали приходити пропозиції співпраці. На приклад, @prokat_k_uman виділила безкоштовно розвиваючий центр. Також є кілька охочих взяти творчу або пізнавальну частину заходу на себе, пропонують локації, декор, місця проведення, і навіть кошти. Безцінним є і допомога у підготовці зони для пікніка та спільне прибирання», - розповідає Єлизавета Панченко.

38703216_295764714505378_4822886289269325824_n38698884_970635969775178_5699960847820914688_n

Традиційно, уманські фотографи підтримали захід і провели безкоштовні фотосесії учасникам.

 «Цікаво як для мам, так і для діток, нові знайомства, гора позитивних вражень,в нашому місті взагалі нема таких заходів де б мами разом з дітками займались чимось цікавим для обох і просто відпочивали!!! А вирішила допомогти тому, що дуже люблю фотографувати, то чому б не поєднати приємне з корисним, ще й коли є така можливість!!!», каже фотограф Катерина Рябіщук.

 «Як для мами такий досвід мені цікавий спілкуванням та обміном досвідом з іншими матусями. Також сподобалась зустріч з психологом. І моїй дитині подобається, з радістю йдe туди знов! Зголосилась фотографувала, бо це цікава практика та досвід», - каже Тетяна Ковальска.

 Нині дівчат готують третій #мамапікнік. Усю інформацію про пікніки, які відбулися чи то про майбутні наші заходи можна дізнатися в інстаграмі за хештегом #мамапікнік. Також нині йде робота зі створення окремої сторінки, де буде зібрана вся інформація».

«Маю по життю чітку позицію: не подобається - змінюй! А ще вірю в те, що Всесвіт нас зводить з людьми, з якими ми "на одній хвилі". Тому дуже рада, що з Іванкою та Лізою ми на одній хвилі. Хоча по життю ми з ними дуже різні. Маємо різні захоплення, професії.  Та, можливо в цьому і є наша сила.  І саме тому #мамапікнік став для нас  чимось більшим, ніж разова ідея», - розповідає Лілія Кушніренко.

2594

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз