17:25:18 | 21 серпня 2014
 Кіровоградівець із особливими потребами їде до Страсбургу на велосипеді через Умань

29-річний Іван Ареф'єф, мешканець Власівки, Світловодського р-ну,  та Анатолій Перог, мешканець Слав'янська, Донецької області,  вирушили із Кіровограда до Страсбурга (Франція) на велосипедах. Їхній шлях проходить через Умань. Сьогодні близько  18,00 вони планують бути вже в місті. Іван є людиною із особливими потребами. Він отримав травми хребта внаслідок ДТП. Проте це не зупиняє його вести активний спосіб життя. Лише за останні 2 дні мандрівники проїхали 150 км, пише vch-uman.in.ua.

Двоколісні коні мандрівників позбавленні будь-якого натяку на алюр чи ефектну презентацію. До старенького візка Івана (марка «Іскра», запорізького виробництва) його друг приварив кілька металевих рейок, що виконують функцію велосипедної рами, приладнав ще одне колесо, ланцюжок та педалі. На виході отримали щось схоже на болід із фотохронік перших світових авторалі. Харчів та речей також вирішено брати по мінімуму – тільки  намети, спальники, згущівка, сало та овочі з фруктами.

- У рамках пробігу також збиратимуться гроші на будівництва стаціонарного спортивного табору для людей з обмеженими можливостями, –розповідає Іван. – Літні табори в одну-дві зміни практично щороку збираються у Світловодську, але нам цього, звісно, замало. Хотілося б мати свій майданчик під дахом, обладнаний відповідно до потреб кожного. Однак головна мета – офіційне звернення до членів Європарламенту із проханням відмінити візи для фізично обмежених громадян України.

- Ми планували виїхати ще торік,  на гроші донецьких спонсорів… Окрім харчів та більш пристойного технічного забезпечення, нам обіцяли супровід мікроавтобуса з медиками, проте невдовзі ситуація в країни різко змінилася. Коли повертався з Кракова із пробного турне автостопом, родичі телефонували, щоб застерегти наперед – у Слов’янську вже бомблять, -розповідає Анатолій. - Так-сяк перебув ці місяці, бачив, як бойовики Пономарьова за один день витурили з міста усіх циган, що торгували наркотою… Ну, просто, вивели під руки їхнього барона, а ті вночі усім кагалом рвонули на Київ і протягом якось часу навіть стояли таборами у Голосіївському лісі – по телевізору бачив – і вимагали в мерії місця для законного заселення. Як машини відбиралися, по будинках людей без попередження стріляли… Устиг ти дістатися укриття чи удома лежачі хворі, породіллі зосталися – бойовиків це особливо не обходило. Зараз під Слов’янськом також чути вибухи, але люди почуваються цілком спокійно, не панікують – триває розмінування лісомасивів: у «зеленках» позалишалося ще багато розтяжок».

Не дивлячись на складну ситуацію в країні мандрівники продовжують свій велотур. Вони надіються, що таким чином звернуть увагу Європи на українців, які мають особливі потреби. 

- У рамках пробігу також збиратимуться гроші на будівництва стаціонарного спортивного табору для людей з обмеженими можливостями, – додає Іван. – Літні табори в одну-дві зміни практично щороку збираються у Світловодську, але нам цього, звісно, замало. Хотілося б мати свій майданчик під дахом, обладнаний відповідно до потреб кожного. Однак головна мета – офіційне звернення до членів Європарламенту із проханням відмінити візи для фізично обмежених громадян України.

В Умані мандрівники планують заночувати та прогулятися  по парку "Софіївка". Надіються, що в місті їх приймуть гостинно. 

 

1238

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз