16:27:08 | 26 липня 2014
 Хотіли? Отримали! Майже сотня біженців з Донбасу тепер працюватимуть в ...Хабаровському краї

Зі сходу України на Далекий Схід Росії. Напередодні ввечері з Пулково група українських біженців вирушила на нове місце проживання в Хабаровськ, передають Весті.Ру.

Для цього МНС Росії надало літак. На борт піднялися 88 громадян України, серед пасажирів 31 дитина.

Транспортування організував оперативний штаб уряду Ленінградської області. До Пулково групу супроводжували машини швидкої допомоги і поліції. Нагадаємо, тимчасові переселенці з України прибули до Ленінградської області ще на початку липня. 20 днів люди жили в пунктах тимчасового розміщення в селищі Рождествено і в селі Агалатово. У Хабаровську їх обіцяли забезпечити не тільки житлом, а й роботою.

П'ять тисяч українських біженців розмістять в Республіці Башкортостан. За словами виконуючого обов'язки голови регіону Рустема Хамітова, вони прибудуть до Башкирії з Ростовської, Бєлгородської та Воронезької областей наступного тижня. Він розповів, що від 50 до 150 осіб розмістять в кожному з 54 обласних районів. Хамітов нагадав, що 70 років тому, під час Великої Вітчизняної війни, "не десятки, а сотні тисяч людей знайшли притулок в республіці, рятуючись від жахів війни".

Рустем Хамітов обіцяв створити максимально комфортні умови для переселенців і надати їм робочі місця. Він підкреслив, що біженцям нададуть і матеріальну допомогу. За даними УФМС по Башкирії, на міграційному обліку вже числяться 1981 український громадянин, з посиланням на ІТАР-ТАСС, пише видання expres.ua.

1443

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз