10:28:01 | 12 листопада 2019
 Фермери Черкащини вийшли на акцію протесту проти продажу землі

Фермери Черкащини сьогодні, 11 листопада, вийшли на акцію протесту проти продажу землі. Мітингарі перекрили трасу Черкаси-Золотоноша-Бориспіль (в районі села Піщане). Про це інформує Економіка сьогодення.

До акції доєдналися фермери Черкаського, Драбівського, Золотоніського, Кам”янського районів. Вони виставили на трасі сільськогосподарську техніку.

Учасники акції вимагали відкликати законопроєкт №2178-10, яким із жовтня 2020 року влада планує відкрити ринок землі в Україні, оскільки він суперечить інтересам українців.

“Україна стоїть на межі найстрашнішої катастрофи за усі роки її Незалежності! На цьому тижні у Верховній Раді хочуть протягнути закон, яким відкривають безконтрольний дерибан сільськогосподарських земель для доморощених олігархів, іноземців і транснаціональних компаній. На продаж зухвало виставлять понад 70% території України. За такої ситуації українці безповоротно можуть втратити свою землю, бо не захищені від тиску світового капіталу. По суті у нас і у наших дітей забирають життєвий простір, що призведе до чергового геноциду українців. Нас хочуть зробити кріпаками, тоді як ми прагнемо бути господарями на своїй землі”, – зауважив депутат Черкаської обласної ради, перший віце-президент Асоціації фермерів та землевласників України Віктор Гончаренко.

Нагадаємо, сьогодні в усіх областях України почалися селянські акції протесту щодо недопущення втрати української землі  – території держави через продаж іноземцям та юридичним особам.

1052

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз