| 18 липня 2013
 Емір Кустуриця та Кшиштоф Копчинський відзнімуть уманський зліт байкерів для майбутньої кінострічки


Понад 500 байкерів з України, Росії, Білорусії вже приїхали до Умані аби відсвяткувати п’ятиріччя зльоту « 5 доріг». Цьогорічний зліт буде дивувати як іменитими гостями, так і инасиченою програмою, адже зафільмувати уманський зліт їде сам Емір Кустуриця.

18 червня у Білогрудівському лісі, що розташований за кілька кілометрів від Умані вже зареєструвалося більше півтисячі байкерів з різних куточків України та, навіть, з-за кордону. Усі вони приїхали на традиційний щорічний байкерський зліт «5 доріг». Цього року він проходить  в українському стилі  під гаслом: «Куди б тебе не вела ДОЛЯ, завжди є "5 доріг" і ВОЛЯ».

Усі гостей зльоту реєструють і пригощають уманським пивом, золотоніським сидром, та коктейлем «Мохіто».  Також байкерам пропонують посмакувати справжнім українським салом зі свіжим хлібом та аджикою.

- Як відпочивав у Криму, сидів на морі у в’єтнамках, так в них і приїхав,- каже байкер  Олександр Шендрик. – Я взагалі-то сам із Городища, але якраз був на морі. Щороку приїжджаю до Умані на зліт.Сьогодні на зліт приїхав на трайку – триколісний мотоцикл. Його, як і решту своїх «залізних» коней зробив сам. Минулого року був тут на «дискотеці». Саме так мій мотоцикл нарекли знайомі, адже він увесь був обклеєний дзеркалами, як дискотечна куля.

Додає:

- Тут добре все організовано. Я й сам організовую зліт, в Городищі. Маємо світ байкерський клуб «Маніжа», який цього року святкуватиме 35-річчя. Це найстарший клуб на території СНД.

Байкер Артем з Одеси каже, що в Умані вперше на зльоті:

- Друзі щороку сюди їдуть, а я ще не був. Вирішив виправити ситуацію. Оскільки зліт в українському стилі, то по дорозі сюди, заїхав у крамницю і купив вишиванку. Вона чорна з червоною вишивкою.

Організатори зльоту кажуть:  не зважаючи, що у перший день зльоту, зазвичай, приїздять традиційні гості, цьогоріч багато і новачків:

- Ми навіть не очікували, що у перший день приїде стільки байкерів. Гостей уже понад 500, і до вечора очікуємо ще приблизно стільки ж.  Сьогодні якоїсь гучної вечірки не буде. Гостям засмажимо баранчика на вогні, зваримо куліш та запропонуємо увечері посидіти, поспілкуватись, поспівати пісні під гітару,– розповідає Володимир Гамалиця, один із організаторів зльоту. – Основна програма буде у п’ятницю-суботу. Завтра приїде більшість гостей. Серед них буде і найсильніша людина світу (2004р) і України - Василь Вірастюк.  Він же теж байкер.

А от найцікавіші моменти з уманського зльоту попадуть в історію…. Адже зафільмувати зліт «5 доріг» їдуть всесвітньовідомі кінорежисери Емір Кустуриця та Кшиштоф Копчинський.

- Завтра зйомки пройдуть у Білогрудівці, а у суботу у центральній частині міста зніматимуть відтворення традиційного козацького бою. Частина відзнятого матеріалу включать до фільму «Дібук». Зніматимуть на професійне обладнання. До того ж байкерів зніматимуть і, як кажуть, з висоти пташиного польоту – для цього вже маємо спеціальні вертольоти.

Програма байкерського зльоту «5 доріг»

П’ятниця  - виступ гуртів  «Фарватер», «Троя», Дюківський сад» AS\DS та ін.
Субота – 12 – виїзд в місто(байкер проїдуть колоною центральними вулицями міста) далі відвідають визначні місця Умані. Увечері – продовження рокфесту  за участі «Тінь Сонця», Вперше чую», «Кешъ», "Мастер", тощо.
Розіграш: мотоцикл від людини-оркестру, відомого байкер та музиканта Олега Універсала.

2791

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз