| 03 вересня 2013
 Дрібним виробникам молока доведеться об’єднуватися в кооперативи

 З 2015-го року селянам буде заборонено продавати необроблені продукти — молоко, сир та м'ясо. Причина — вимоги Світової організації торгівлі, до яких Україна зобов’язалася привести власні норми.
На думку президента Асоціації виробників молока (АВМ) Андрія Дикуна, щоб цей перехід відбувся якомога безболісніше, держава повинна допомогти селянам.
    Як він зазначив у своєму блозі, АВМ вважає за необхідне прийняття депутатами двох законів, проекти яких подані до парламенту.
     Перший — «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки фізичних осіб — сільськогосподарських товаровиробників)», який має покращити матеріальне становище дрібних виробників молока та вдосконалити систему виплати державної дотації промисловим виробникам молока.
   Другий — «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері сільськогосподарської кооперації)». Цей документ у разі прийняття має визначити правові умови участі фермерських господарств в кооперативах. Об’єднуючись, молочарі зможуть забезпечити контроль якості молока на всіх етапах: від перед доїльної підготовки тварин до первинної обробки та тимчасового зберігання продукції.


 

1437

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз