17:40:35 | 06 січня 2022
 Допоможи дітям з інтернату: молода сім'я згуртувала уманчан заради доброї справи

21-річна Анна Кулик із села Паланочка, на Маньківщині, разом із чоловіком організувала благодійний збір продуктів та речей для дітей із інтернату в селищі Бабанка. В закладі виховується 85 школярів з вадами розумового розвитку. Допис із ініціативою дівчина розмістила на своїй сторінці у соцмережі. На заклик вже відгукнулося чимало інших небайдужих.

-          Захотілося допомогти малечі, - розповідає Анна. – Шукала, кому справді ця допомога потрібна. В уманських закладах ситуація краща, ніж в Бабанському інтернаті. Я зателефонувала до керівниці. Сказала, що можна везти все, що зможемо. Тому я зробила допис на своїй сторінці, щоб згуртувати якомога більше людей.

До закладу волонтерка повезе солодощі, фрукти, випічку та канцелярію.

-          Ці речі в пріоритеті. Також потрібні іграшки та одяг, - пояснює дівчина. – Організовувати це складно. Тим паче, вперше. Думала, люди не відгукнуться. Але ажіотаж одразу відбувся. Навіть кілька ночей не спала, бо переживала за все. Люди продовжують пропонувати допомогу. З одягу потрібні шкарпетки, маєчки, шльопанці. З продуктів: мандарини, банани. Щоб вітамінів побільше. Також книги та іграшки розвиваючі.

Директорка Бабанської спеціалізованої школи Олена Сельодкіна каже, що держава забезпечує заклад, але й допомога небайдужих зайвою не буде.

-          З харчуванням проблем немає, - говорить жінка. – Є певні нюанси з одягом. Ним держава раніше забезпечувала. Тепер його дають лише сиротам. У наших же дітей є батьки або опікуни. Та не всі вони мають кошти, щоб купувати нові речі. Тому благодійники іноді привозять допомогу. Діти завжди радіють подарункам.

Допомогу Анна Кулик планує привезти на Старий Новий рік. Хотіла встигнути це зробити до Різдва, але в школі поки канікули.

Максим Поверенко

1012

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз