| 03 вересня 2013
 До Умані вже приїхало понад 18 тис. хасидів

До Умані на святкування іудейського нового року Рош-Га-Шана  приїхало понад 18 тисяч паломників-хасидів, повідомляють в прес-службі Уманського МВ УМВС в Черкаській області.

"Станом на 8 ранку 3 вересня до Умані вже прибуло понад 18 тис. паломників із 11 країн світу. Серед них 1910 дітей. Є прочани із США, Ізраїлю, Франції, ПАР, Індії,  Німеччини, Італії, Великобританії, Швейцарії,  Канади та Іспанії. Найбільша кількість вірян прилітають із Ізраїлю, США та Німеччини. Прибувають прочани до Умані в основному автобусами з міжнародних аеропортів "Бориспіль", Одеси та Вінниці”, - каже помічник начальника Уманського МВ УМВС по зв'язках із громадськістю та пресою Людмила Поліщук.

Сьогодні очікується пік приїзду прочан. За поередньою інформацією протягом доби третього вересня до Умані приїде близько 10 тисяч вірян. Усі вони їдуть на Черкащину аби на могилі свого духовного лідера рабі Нахмана з 4 на 5 вересня відсвяткувати  іудейський Новий рік Рош-га-Шана.  Кажуть, що  цієї осені приїде близько 24 тис. паломників із 24 країн світу.

Під час паломництва охорону громадського порядку в Умані забезпечуватимуть понад 400 міліціонерів.
 

1560

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз