22:53:40 | 30 листопада 2017
 Через Умань планують прокласти швидкісну залізничну колію

Проект облаштування швидкісного залізничного сполучення Київ-Одеса є економічно обґрунтованим і зажадає інвестицій у розмірі близько EUR 540-840 млн, вважає міністр інфраструктури Володимир Омелян.

 Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На 200% впевнений, що пасажирський потік буде», – сказав Омелян в ході «інфраструктурного дня» в Європейській бізнес-асоціації у вівторок.

За його словами, дістатися з Києва до Одеси можна буде за дві години, а ціна квитка в 500-700 грн буде конкурентоспроможною.

Володимир Омелян уточнив, що оптимальним є маршрут вздовж автотраси Київ-Одеса (через Жашків та Одесу, – ред.), де держава вже має землю.

За оцінками міністра, будівництво кілометра шляху обійдеться в EUR 1-2 млн, що дозволяє грубо оцінити будівництво всієї дороги в EUR 500-800 млн. Володимир Омелян додав, що ще близько EUR 10 млн коштуватиме один швидкісний потяг, яких потрібно чотири для організації нормального руху.

Він підкреслив, що по новій дорозі доцільно також буде організувати перевезення вантажів, у чому зацікавлені як вантажовідправники, так і потенційні міжнародні оператори портів, з якими веде переговори України.

Володимир Омелян додав, що згодом можна з'єднати цю дорогу зі Львовом і Європою, створивши новий швидкісний залізничний маршрут.

Джерело: Прочерк

1805

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз