10:41:16 | 18 липня 2014
 Ахметов продав "Уманьферммаш" київському будівельнику

"Уманьферммаш" продавали протягом трьох років. Нещодавно виробника тракторних борон продали – новим власником стало київське ВАТ "Фирма Буд".

Компанія "Ильич-Сталь", що входить в холдінг "Метиінвест" 3 липня вийшла з складу акціонерів ПАТ "Уманьферммаш", одного з найбільших в Українівиробників ґрунтообробної і бурякозбиральної техніки. До недавнього часу "Ильич Сталь" контролювала близько 92% акцій заводу, залишаючись фактично одноосібним власником "Уманьферммашу".

Чистіий дохід підприємства від реалізації продукції в минулому році склав близько 107 млн. грн..

Основний напрямок діяльності "Уманьферммашу".залишився випуск борон для тракторів. Що робило розвиток цього підприємства в очах акціонерів "Метинвесту" безперспективною ідеєю. Як розповідають на "Уманьферммаші", представники холдингу Ахметова-Новинского три роки безуспішно намагались продати виробника тракторних борон.

І як не дивно, зараз покупець знайшовся, щоправда, також далекий від сільськогосподарської галузі: власником ПАТ через київське ВАТ "Фирма Буд" став заслужений будівельник України, академік Академії будівництва України Євген Загірняк. Сторони деталей оборудки і свого знайомства не відкривають. В прес-службі "Метинвесту" лише повідомили, що "рішення про продаж ПАТ "Уманьферммаш" було прийняте в зв’язку з відсутністю економічної доцільності володіння і розвитку непрофільних активів".

Про нового ж власника заводу ще відомо, що в 1993 році Євген Загірняк організував у столиці асоціацію ремонтно-будівельних підприємств "Київрембуд", президентом якої він є досі. В Києві йому підконтрольні ряд будівельних фірм.

Джерело: Прес-Центр

1919

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз