09:49:45 | 04 грудня 2019
 Аграрії Черкащини втратили 40% посівів озимих через посуху

Черкаська область стала епіцентром посухи, яка розпочалася ще влітку цього року. Аграрії вже підраховують можливі збитки. Як повідомляє прес-служба обласного департаменту агропромислового розвитку, озимими культурами засіяно лише 57% від плану.

За словами депутата обласної ради Олександра Коваленко, картина на полях невтішна. Ні про який рекордний урожай, схожий на цьогорічний, мова не йде. Посіви, ті, що є — дуже бідні. Очевидно, аграріям доведеться коригувати плани.

«Я посіяв 180 гектарів пшениці, але сходів немає. І така картина у всьому районі. Бачив лише під Черкасами бідненькі сходи. Якщо не станеться диво, то врожаю не буде й близько. Якогось року я посіяв пшеницю аж 20 листопада. Вона проросла на півтора сантиметри і її вкрив сніг. Але на весну була гарна пшениця. Може, й цього року трапиться щось подібне. Бо інакше пропаде», — бідкається фермер Василь Баранюк із села Папужинці Тальнівського району.

Олександр Мегей із села Майданецьке каже, що наступного року ціна на пшеницю буде дуже високою.

«Якщо сходів не дочекаємося, то доведеться сіяти технічні культури — соняшник, сою, кукурудзу. Але соняшник своє відживає», — говорить фермер.

Джерело Куркуль

1005

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз