| 04 жовтня 2013
 4 жовтня - Всесвітній день захисту тварин

Всесвітній день захисту тварин - це свято, яке допомагає об'єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.

Рішення про святкування Всесвітнього Дня захисту тварин було прийняте в 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи. Дата свята, 4 жовтня вибрана не випадково. Цього дня в 1226 році помер Франциск Ассизський, заступник і покровитель звірів і птахів. Святий Франциск з особливою турботою ставився до усіх живих істот і відчував їхню біль і страждання гостріше за свої власні.

У багатьох країнах вважається, що домашні тварини - це частина сім'ї, і вони мають такі ж права, як і інші її члени. Вони отримують спеціальне медичне обслуговування, здорову їжу тощо, і в той же час, тварини, як і раніше страждають від людської жорстокості.

Організації із захисту тварин багатьох країн світу заявили про свою готовність щорічно організовувати різноманітні масові заходи. В останні роки заходи, присвячені Всесвітньому Дню захисту тварин, проходять більш ніж у 60 країнах світу.

Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім'я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

2242

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз